Sport

Fogcsikorgatva maradt százszázalékos a Győr a Bajnokok Ligájában

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Győri Audi ETO megőrizte százszázalékos mérlegét, miután vasárnap 29-26-ra győzött az IK Sävehof ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában.

A Győr sikere azt is jelenti, hogy ezen a héten mind az öt magyar csapat győzött a Bajnokok Ligájában: a férfiaknál a Szeged a Zagrebet, a Veszprém a Barcelonát múlta felül csütörtökön, a nőknél a Debrecen a Brest, a Ferencváros az Ikast ellen nyert szombaton.

Kiegyenlítetten indult a meccs, negyedóra után még 5-5 állt az eredményjelzőn, ezt követően viszont a Sävehof támadásaiba rendre hiba csúszott. Ezt kihasználva egy 6-0-s sorozattal ellépett a Győr, ráadásul az előnyt könnyedén tudta megtartani a szünetig. Mivel a svédeknek még pontjuk sincs a BL-csoportban, úgy tűnt, hogy innentől simán behúzza majd a találkozót az ETO.

Térfélcsere után azonban rém gyengén kezdtek a győriek, ennek következtében pedig felzárkózott 19-18-ra a Sävehof. Ezen a ponton tudta csak megrázni magát a Győr és bár nem játszott jól, végül képes volt megnyerni a mérkőzést. A várntnál azonban sokkal gyengébben játszott és nehezen nyert az ETO.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, A csoport

IK Sävehof (svéd) – Győri Audi ETO KC 26-29 (8-13)
lövések/gólok: 44/26, illetve 50/29
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 1/0
kiállítások: 2, illetve 10 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik