Sport

Az eddig hibátlan Ikast ellen törte meg rossz BL-sorozatát a Fradi

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

Az FTC-Rail Cargo Hungaria idénybeli első győzelmét szerezte meg pénteken a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: a hatodik fordulóban 37-36-ra múlta felül az eddig százszázalékos vendégét, az Ikastot.

A BL-idényt gyengén kezdte az előző szezonban döntős Ferencváros, öt találkozón négy vereség mellett mindössze egy döntetlent ért el, miközben pénteki vendége a B jelű nyolcas egyedüli hibátlan gárdájaként várta az érdi találkozót.

Az eddigi formához képest meglepően jól kezdett a zöld-fehér együttes, támadásban Klujber Katrin, hátul pedig a fontos védéseket bemutató Böde-Bíró Blanka vezérletével 9-6-ra vezetett az első negyedóra után. Ezt követően kezdett magára találni a dán csapat, utolérte vendéglátóját (14-14),

amely azonban a hajrában újra megrázta magát és visszaállította a háromgólos különbséget szezonbeli legjobb BL-félidejét produkálva.

Rosszul indult a hazaiaknak a második játékrész, Tomori Zsuzsanna maradt lent egy összefejelés nyomán, emberelőnyben azonban üreskapus góllal négy találatra növelte előnyét a jó eredményért nagyot küzdő Ferencváros. Ebben a periódusban mindkét csapat könnyedén szerezte a gólokat. Az Ikast nyitott védekezésre váltott, támadásban pedig lehozott kapussal hét a hat ellen próbálkozott, majd negyedórával a vége előtt ismét három gólra zárkózott (28-25).

Allan Heine megbízott vezetőedző együttese annak ellenére is tartani tudta előnyét a javuló Ikast ellen, hogy a hajrában az eddigieknél több hibával játszott. A záró három percen belül négygólos előnynél a ferencvárosi Beatrice Edwige kapott nyakra ütésért piros lapot, társai azonban a hektikus utolsó percekben nélküle is megtartottak egy találatot az előnyből, így a budapesti együttes megszerezte a hőn áhított első sikerét.

Klujber a találkozó legeredményesebbjeként 11 találatot szerzett, Andrea Lekic hétszer, Emily Bölk hatszor talált be.

Az Ikastból Markéta Jerábková kilencszer, Emma Friis nyolcszor, Ingvild Bakkerud hatszor volt eredményes.

„Jól éreztem magam ma. Ez a Ferencváros, és mi megmutattuk a csapat igazi szellemiségét. Jó volt látni, hogy minden játékosunk a végsőkig küzdött, támogattuk egymást a pályán és azon kívül is. Immár jó úton járunk”– fogalmazott Klujber.

női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Ikast HB (dán) 37-36 (20-17)
lövések/gólok: 50/37, illetve 52/36
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 10 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik