Sport

„Ha nem is volt csoda, de kiváló teljesítmény” – francia csapatot vert a Debrecen a kézi-BL-ben

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A DVSC Schaeffler nagy bravúrt végrehajtva 31-24-re legyőzte a vendég Brest Bretagne együttesét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

Két négypontos csapat találkozott a Hódos Imre Sportcsarnokban, a Planéta Szimonettát nélkülöző házigazda nem szokásos piros, hanem – a mellrák elleni küzdelmet támogatandó – rózsaszín mezben lépett pályára.

Jó játékkal kezdett a hajdúsági együttes, egy-két találattal meglépett a vendég francia gárdától. Kapusteljesítményben, védekezésben és támadásban is remekül teljesítve vette fel a harcot előzetesen esélyesebbnek tartott riválisával, amely az első játékrészben csupán egyszer, 12-13-nál vezetett.

A szünetre egygólos debreceni előnnyel vonultak a felek az öltözőbe, a házigazdánál Töpfner Alexandra, a francia bajnokság előző kiírásának ezüstérmesénél Valerija Maszlova volt a fő gólfelelős a szünet előtt.

A fordulást követően is megőrizte dinamikus játékát a DVSC, amely a tovább javuló egyéni teljesítményeknek és a még magabiztosabb védekezésnek köszönhetően a 40. percben először lépett el három találattal (21-18). Sőt, bresti időkérés sem tudta kizökkenteni ritmusából a házigazdát, amely ötgólosra növelte előnyét a második félidő derekához közeledve (23-18).

Gabrijela Bartulovic sorra mutatta be a fontos védéseket, így a Brest csak három gólra tudott felzárkózni. Hamar visszaállította az öttalálatnyi különbséget az ihletetten kézilabdázó Debrecen, a vendégeknek kapuscsere és védekezésváltás sem jelentett megoldást. Négy perccel a dudaszó előtt hatgólos előnyt mutatott a kijelző (30-24), innen pedig már nem engedett ki a DVSC.

A találkozó legeredményesebbje Maszlova lett kilenc találattal, Töpfner hét, Vámos Petra hat, Petrus Mirtill öt góllal járult hozzá a bravúros győzelemhez, amely kulcsfontosságú lehet a továbbjutás szempontjából.

Ha nem is volt csoda, de kiváló teljesítmény nemcsak küzdeni tudásban, hanem okos, higgadt kézilabdázásban is

– értékelt Szilágyi Zoltán vezetőedző a sajtótájékoztatón. „Végig nagyszerűen működött a védekezés, a sorsdöntő a második félidei teljesítmény volt. Az első játékrészben sok gólt kaptunk a távoli zónából, ezt a szünet után kifejezetten jól megoldottuk, a labdaszerzések után pedig lerohanásól lőttünk gólokat. Ez eredményezte a különbséget.”

Kiemelte: sok problémával küzdöttek a mérkőzés előtt, ezért külön öröm és büszkeség a jó eredmény, amely meglátása szerint a csapat diadala.

A két gólt szerző Jovana Jovovic hangsúlyozta: nagyon büszke a csapat teljesítményre, mivel nehéz volt a hét számukra, minden edzésen voltak hiányzóik, így egymásért küzdöttek a találkozón.

A B csoportban a Rapid Bucuresti – amely a Ferencváros riválisa a továbbjutásért vívott harcban – hazai pályán 27-22-re nyert a Krim Mercator Ljubljana ellen. Korsós Dorina négyszer volt eredményes a román együttesben.

női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, A csoport:

DVSC Schaeffler – Brest Bretagne (francia) 31-24 (15-14)
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 5/3
kiállítások: 8, illetve 2 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik