Sport lineup

A szlovén zseni lehetetlen kosarán ámul az NBA

Richard Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Richard Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Láttam, hogy mindössze két-három másodperc van hátra a támadóidőből, tudtam, hogy rá kell emelnem a labdát. Úgy voltam vele, nem baj, ha a gyűrűt találja el a labda, mert akkor legalább lesz esélyünk leszedni a lepattanót. Nem tudom, hogy csináltam, hogy végül kosár lett belőle

– nyilatkozta Luka Doncic, a Dallas Mavericks szlovén játékosa, miután az ő hárompontosával győzött csapata a Brooklyn Nets ellen.

Na de milyen kosár volt az! 120-120 volt az állás, és Doncicot egyszerre két Brooklyn-játékos, Dorian Finney-Smith és Royce O’Neale próbálta megfékezni, de nem sikerült nekik: a szlovén zseni az oldalvonal mellől, egy horogszerű dobással engedte el a labdát, ami a palánkot érintve hullott be.

„Milliószor láttam már ilyet tőle” – mondta Finney-Smith, aki hat és fél idényt töltött Dallasban, mielőtt februárban a Kyrie Irving-üzlet részeként a Brooklynhoz került volna. „Ezt nem csak úgy rögtönözte, mert rendre gyakorolja ezeket a dobásokat. Valószínűleg az lett volna a legjobb opció, ha nem hagyjuk, hogy visszakapja a labdát. Francba, nem is láthatta a gyűrűt, mégis bedobta”.

Ebből a szögből még jobban fest a győztes kosár:

Doncic 49 ponttal zárt, ebből 14-et az utolsó negyedben szerzett, és az utolsó három percben négy hármast is bevágott.

A 49 pont mellett 10 lepattanó és 7 gólpassz került a 24 éves Doncic neve mellé. A Dallas két győzelemmel, a Brooklyn két vereséggel áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik