Sport

Óriásit harcolt a győzelemért a Szeged kézicsapata a BL-ben

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI
Megszerezte második győzelmét az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája A csoportjának 6. fordulójában, miután óriási csatában egy góllal legyőzte a horvát PPD Zagrebet.

Szinte napra pontosan 15 éve, 2008. október 18-án fordult elő legutóbb, hogy az RK Zagreb férfi kézilabdacsapata nyerni tudott Szegeden. Arra is ritkán volt példa az utolsó időszakban, hogy a horvátok jobb helyet foglaljanak el a tabellán, mint a magyar csapat: ezúttal azonban öt forduló után a Zagreb öt, a Szeged három pontnál járt.

Nem véletlen, hogy a vendégek a szokásosnál nagyobb magabiztossággal készültek, a csapatkapitány Jakov Gojun úgy fogalmazott, lát esélyt, mert már megmutatták, hogyan kell nagy csapatok ellen játszani otthon és idegenben egyaránt. A jobbszélső Ivan Cupic hasonlóképpen vélekedett, szerinte az előző meccsek jogot adnak arra, hogy reménykedjenek egy szegedi bravúrban.

A Szeged is nagyon készült, és a 4. percben már 3-0-ra vezetett, de az ellenfél szépen ledolgozta hátrányát, sőt, a 17. percben 9-8-nál át is vette a vezetést. A helyzetet nehezítette, hogy Mackovsek ütés miatt piros lapot kapott, az első félidőben nem is sikerült rendezni a sorokat, 15-13-ra a horvátok vezettek.

Sőt, a második félidő elején már néggyel is ment az ellenfél (13-17), de a Szeged nem adta fel, és nagy küzdelemben – Bánhidi első góljával – a 42. percben utolérte riválisát (19-19).

Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó három perc hazai emberelőnnyel és 26-26-ról kezdődött meg. Gaber góljával a Szeged szerzett előnyt, a horvátok elrontották támadásukat, 64 másodperccel a meccs vége előtt pedig Kárpáti Krisztián edző időt kért.

Azonban Martins hibázott, majd Stepancic lövését védte a kapus. Maradt 16 másodperce a horvátoknak, ám az utolsó időkérést követően nem jutottak el helyzetig, csak egy időntúli szabaddobásig, ami elhalt a sorfalban – a Szeged óriási csatában 27-26-ra nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik