Sport

A válogatott miatt kölcsönadja beállóját a Fradi kézicsapata

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Bordás Rékát egy hónapra kölcsönadja az FTC-Rail Cargo Hungaria Vácra a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságot és a magyar női kézilabda-válogatott érdekeit szem előtt tartva.

Az elmúlt idényben Bajnokok Ligája-döntős zöld-fehér klub honlapjának szombati híradása kiemelte: a nyáron szerződtetett válogatott beállónak nem jutott sok játékidő a bajnokságban százszázalékos együttesben.

A magyar válogatott, s ezzel együtt Bordás Réka ugyanakkor kiemelten fontos feladat előtt áll, hiszen a világbajnokságon nyílhat lehetőség az olimpiai selejtezőn való részvétel kiharcolására. Az FTC ezt, vagyis a válogatott, a magyar kézilabda érdekét szem előtt tartva hozzájárult ahhoz, hogy játékosunk november 20-ig kölcsönben Vácott szerepeljen

– áll a weboldalon.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a vb csoportkörében. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Kapcsolódó
Tomori Zsuzsanna nem került be a válogatott világbajnoki bő keretébe
Másik rutinos játékost is kihagyott a 34 fős listájából Golovin Vlagyimir.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik