Sport

Hibátlan a Győr, fontos meccset nyert a Debrecen a BL-ben

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Győri Audi ETO 32-29-re nyerte a dán Odense elleni rangadót a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

Kiválóan kezdett a magas iramot diktáló Győr (4-1), ledolgozta azonban a különbséget a dán rivális (7-7). A házigazda kapujában remekelt Sandra Toft, az előzetes várakozásoknak megfelelően gyors volt a tempó és szoros az állás a folytatásban, egészen az első félidő hajrájáig, amikor is 15-10-re ellépett az elmúlt kiírásban bronzérmes magyar klub. A Győr remek támadójátékának vezére Stine Oftedal volt, aki a szünetig ötször volt eredményes, míg Toft tíz lövést védett.

A második játékrészre is maradt a magas iramú és minőségű, rangadóhoz méltó kézilabda, sok gól esett gyors támadások végén, Oftedal változatlanul remekül irányított és volt befejező ember. A Győr többször is két beállóval támadott, a félidő derekán pedig 28-21-nél kért időt az elmúlt három idényben a Viperst BL-győzelemig vezető Ole Gustav Gjekstad. A hazaiak a hajrában négy gólnál nem engedték közelebb az Odensét, egyedül az utolsó támadásukkal zárkóztak háromra a vendégek, így a Győr megőrizte hibátlan mérlegét a csoportban.

Oftedal lett a mérkőzés legeredményesebbje, 11 lövéséből 10-et váltott gólra, míg Emilie Hovden és Estelle Nze Minko 5-5 találattal járult hozzá a sikerhez, míg a kapuban Toft 44 lövésből 15-öt hárított. A vendégeknél Elma Halilcevic hétszer, Maren Nyland Aardahl hatszor volt eredményes.

Fontos meccset nyert a Debrecen

Czeglédi Zsolt / MTI

A DVSC Schaeffler fontos találkozón hazai pályán 27-22-re legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát. Kissé beragadt a kezdésnél a szerdán a bajnokságban Mosonmagyaróváron alulmaradó Debrecen, az első két gólt a montenegróiak szerezték, a negyedik perc végén talált be első ízben a hazai együttes. A folytatás viszont már jobban alakult, 7-3 állt a Hódos Imre Sportcsarnok kivetítőjén az első félidő derekán. A Buducnost hatékonysága az első percekben mutatott határozottság után visszaesett, volt hétperces gólcsendje a gárdának, amelyben Háfra Noémi játszott irányítót és balátlövőt is, miközben debreceni oldalról Töpfner Alexandra 20 perc alatt szerzett öt gólt, Catherine Gabriel pedig remekelt a kapuban. Ezt követően azonban hullámvölgybe kerültek a négygólos előnyben lévő hajdúságiak, a játékrész hajrájára egyenlített a Buducnost, a szünet előtt viszont megrázta magát Szilágyi Zoltán vezetőedző együttese és kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulást követő 10 perc zömében két-három gól volt a különbség, a Debrecen elszakadni, a Podgorica egyenlíteni nem tudott ebben a periódusban. Tizenkét perc telt el a második félidőből, amikor 18-14-nél ismét négygólosra hizlalta fórját a DVSC, a záró tíz percre fordulva pedig az addigi legnagyobb különbséggel 23-18 volt az állás. Ezt emberelőnyben hét perccel a végső dudaszó előtt 25-19-re javította a játékrészben több jó egyéni teljesítményt felvonultató házigazda, amely megérdemelten nyert öt találattal.

Női Bajnokok Ligája, 5. forduló

Győri Audi ETO KC-Odense HB (dán) 32-29 (16-12)
DVSC Schaeffler-Buducnost Podgorica (montenegrói) 27-22 (12-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik