Sport

Visszavonult a Fradi 25 éves játékosa az Újpest elleni horrorsérülése miatt

utehoki.hu
utehoki.hu

Visszavonult a Ferencváros jégkorongcsapatának 25 éves védője, Sarciá Antonino.

A MAC utánpótlásából 2018 nyarán igazolt a Fradiba Fodor Szabolcs vezetőedző hívására, a zöld-fehéreknél került be először a felnőtt keretbe. Az előző szezonban az Újpest elleni derbin szenvedett súlyos sérülést, egy hátulról érkező, szabálytalan, rendkívül veszélyes palánkra lökést követően nyakcsigolyatörést szenvedett. A decemberi mérkőzést követően fokozatosan egyre jobb hírek jöttek, de a nyáron elvégzett vizsgálatok alapján még nagyobb baja eshetne, ha folytatná a karrierjét, ezért inkább befejezte aktív jégkorongos pályafutását.

Nagyon sok emberrel beszéltem, kikértem a hozzám közel állók véleményét, hogy mit gondolnak, megéri-e kockáztatni vagy sem? Hosszadalmas gondolkodás után végül hoznom kellett egy nagyon nehéz döntést. Fájó szívvel, de úgy határoztam, hogy szögre akasztom a korcsolyát

– idézi a Fradi honlpaja Sarciá Antoninót.

„Nem szeretném a testi épségemet kockáztatni, azzal, hogy esetleg történik valami. Nyilván nagyon fog hiányozni az egész közeg, a srácok, a szurkolók, a meccsek hangulata, de szerencsére nem távolodok el a jégkorongtól. A Ferencváros utánpótlás programjában kaptam lehetőséget, így az U21-es csapatnál leszek edző. Szeretném megköszönni a Ferencvárosi Torna Clubnak és a jégkorong szakosztálynak is, hogy végig mellettem voltak, valamint az edzők, a stáb, a csapat és a szurkolók támogatását is.”

Sarciá Antonino részese volt a Fradi 2018 óta tartó összes sikerének: öt magyar bajnoki címet, két Erste Ligát, egy-egy Magyar Kupát és Szuperkupát nyert az FTC-Telekommal, emellett van három Magyar Kupa-bronzérme és két Erste Liga-ezüstérme is, valamint kivette a részét a 2019 őszi Kontinentális Kupa-menetelésből is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik