Sport

„Amit idén produkáltam, egy nagy semmi volt” – még bízik az olimpiai szereplésben Pars Krisztián

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Pars Krisztián még mindig nem mondott le arról, hogy kijusson a 2024-es párizsi olimpiára.

A londoni olimpiai bajnok kalapácsvetőt, kétszeres világbajnoki második helyezett és kétszeres Európa-bajnok már a 41. életévét is betöltötte, tervét pedig annak ellenére is reálisnak tartja, hogy az idei szezonjával ellégedetlen.

Amit idén produkáltam, arra magam is csak azt mondhatom, hogy egy nagy semmi volt, de hogyan is lehetett volna elfogadható olyan deformálódott fájós talppal, ami a dobókörben a második forgás után már terhelhetetlenné vált

– idézi a kalapácsvetőt a Sportál.

„Nagyon benézném az esélyeimet és a lehetőségeimet, ha azt hajtogatnám, hogy 2024-ben újra ott leszek a 80 méteresek társaságában, mert ez egy teljesen irreális célkitűzés lenne. Azt viszont merem állítani, hogy a remélhetően sikeres talpműtét után akár a párizsi olimpia felé út is megnyílhat előttem. Először is a jövő évi téli bajnokságot céloznám meg, ahol a 72-73 eredményem az igazolná, hogy nem dolgoztam hiába, a szabadtéri idényben ennél méterekkel többre is képes lehetek. 75-76 méterrel a 12-es döntőbe is be lehet jutni, és ennél szebb nem is lehetne az ötödik olimpiám.”

Pars Krisztián egy boka- és lábbetegeségek terén nagy szaktudású orvos segítségével készül, novemberben pedig műtéten is átesik, ugyanis talpsérülés hátráltatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik