Sport

Rendszerváltás kell – lemondott az ökölvívók elnöke és az elnökség is

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Kurtucz Csaba lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztjáról, az elnökség és az ellenőrző testület tagjai szintén távoznak – jelentette be Kurtucz a keddi rendkívüli elnökségi ülés után az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, hosszas megbeszélés és viták után arra a megegyezésre jutottak, rendszerváltás és új elnökség kell a MÖSZ-nek, az egyesületeknek és a sportolóknak egyaránt.

„Ez a rendszerváltás elhozhat egy tisztulást, és ennek a folyamatában új elnökség, új elnökségi tagok lesznek meghívva. Nekik az ökölvívás érdekeit kell szolgálniuk mind gazdaságilag, mind kapcsolatrendszerben” – mondta Kurtucz. Hozzátette, bízik a klubokban, és most lehetőséget biztosít arra, hogy az ökölvívás újra az ökölvívóké legyen.

A szövetség közleményt is kiadott, amiből kiderül, hogy 2023. november 18-án tisztújító közgyűlést tartanak, melynek napirendi pontjai az elnök, az elnökségi tagok és az Ellenőrző Testület tagjainak megválasztása. A MÖSZ-t január óta irányító Kurtucz újraindul az elnöki pozícióért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik