Sport

„Bárkit képes legyőzni” – edzője hagyja Marozsán Fábiánt, hogy megélje bravúrját

Wang Zhao / AFP
Wang Zhao / AFP

Edzője szerint bárkit képes legyőzni Marozsán Fábián, aki kedden a világranglista kilencedik helyén álló norvég Casper Ruud felett diadalmaskodva bejutott a nyolc közé a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

Egy közel háromórás küzdelemben kellett végig magas szinten teljesítenie, ami különösen nehéz volt, mert a harmadik játszmában jóformán minden alkalommal, amikor elvehette volna ellenfele adogatását, Ruud szinte tökéletes pontot csinált. Olyankor nem hibázott, ászt, vagy ász értékű szervát ütött, szinte lejátszotta Fábit a pályáról

– idézte a játékos menedzsmentjének közleménye Balázs Györgyöt.

A szakember hozzátette, arra különösképpen büszke, hogy tanítványa nem ellenfele hibájának köszönhetően győzött, hanem egy fantasztikus nyerő ütéssel diadalmaskodott. A tréner megjegyezte, Marozsánnak jót tett, hogy a kínai viadalon nem kellett selejtezőt játszani, így 2-3 hete volt felkészülni a tornára a salakon rendezett Davis Kupát követően.

Marozsán a negyeddöntőben a 16. helyen rangsorolt Hubert Hurkacz ellen lép majd pályára, akinek legerősebb borítása épp a kemény pálya.

Szerintem Fábi bárkit képes megverni, csak szüksége van bizalomra, az összhangra, ahogy dolgozni tudunk együtt, és akkor beérik a munka.

Hurkacz nehéz ellenfél, ott van a legjobb húszban a világranglistán, meglátjuk, mit tud kihozni magából vele szemben. Ilyenkor még hagyom, hogy megélje a győzelmet, majd szerdán beszélünk a következő ellenfeléről” – mondta Balázs György.

A meccs összefoglalója:

Életem egyik legjobb eredménye, sikerült felülmúlnom a római teljesítményemet

– mondta a Kossuth Rádiónak nyilatkozva Marozsán, aki májusban a nyolcaddöntőig jutott az olasz fővárosban, többek között a volt és egyben leendő világelső spanyol Carlos Alcarazt is legyőzte.

Kapcsolódó
Marozsán top10-es ellenfelet vert, extrabravúrral negyeddöntős
A magyar teniszező egyelőre megállíthatatlan Sanghajban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik