Sport

Marozsán sorra vadássza le a jobbnál jobb ellenfeleket

Mike Stobe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mike Stobe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Marozsán Fábián a harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás sanghaji férfi tenisztornán.

A világranglistán 91. magyar játékos a 16 közé kerülésért vívott vasárnapi találkozón 1 óra 14 perc alatt, két játszmában győzte le az ATP-rangsorban 55. szerb Dusan Lajovicot.

Az első szettben 5:0-ra elhúzott, majd  5:1-nél ő is elvesztette adogatójátékát, de végül 6:3-ra nyert. A másodikban rögtön elvette ellenfele szervagémjét, aztán 5:3-as állásnál még egyszer megtette ugyanezt.

Marozsán – aki korábban a francia Arthur Rinderknech, majd a 11. helyen kiemelt ausztrál Alex De Minaur ellen nyert, ők is magasabban rangsoroltak nála – a következő körben a nyolcadikként rangsorolt, a világranglistán kilencedik norvég Casper Ruuddal mérkőzik majd meg.

Vasárnap Fucsovics Márton (57.) is játszott, a világranglista-21. Francisco Cerundulo ellen még szettelőnyben is volt (6:3), ám végül 2 óra 24 perces küzdelemben kikapott.

3. forduló (a 16 közé jutásért)

Marozsán Fábián-Dusan Lajovic (szerb) 6:3, 6:3

Francisco Cerundolo (argentin, 20.)-Fucsovics Márton 3:6, 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik