Sport

Előbb belehányt a kukába, majd elintézte a világranglista második és harmadik helyezettjét is

Li Yueran / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Li Yueran / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az olasz Jannik Sinner nyerte a kínai keménypályás teniszbajnokságot, pedig nem számított esélyesnek és korábban a gyomra sem volt rendben.

A 22 éves játékos két alacsonyan jegyzett ellenfelén jutott túl, mielőtt a negyeddöntőben találkozott volna a világranglistán 19. helyen álló Grigor Dimitrovval. Ezen a mérkőzésen ugyan megnyerte az első szettet, de később rosszul lett. Annyira rosszul, hogy egy rövid pihenő alkalmával hozatott magának egy kukát, amibe belehányt.

A viszontagságok és egy 6:3-ra elveszített játszma után azonban újra erőre kapott és 6:2-re nyerte a szettet és bejutott a legjobb négy közé.

Valószínűleg valami rosszat ehettem, ezért kellett hánynom

magyarázta a mérkőzés után Sinner.

Sokan azt gondolták, hogy ennek ellenére valami komolyabb probléma lehet az olasszal, akire ráadásul a világ egyik legjobbja, a spanyol Carlos Alcaraz várt az elődöntőbe. Sinner viszont bebizonyította, hogy makk egészséges, mert miután rövidítésben nyerte az első játszmát, 6:1-re intézte el a világranglista második helyezettjét! A döntőben aztán az a Danyiil Medvegyev várt rá, akivel korábban hatszor találkozott, de soha sem tudta megverni. Mostanáig.

Sinner őrült nagy csatában csikarta ki a győzelmet az orosszal szemben, mindkét szettben rövidítés döntött. Mivel azonban mindkettőt behúzta az olasz, úgy nyerte meg a tornát, hogy legyőzte a világ második és harmadik legjobb játékosát anélkül, hogy játszmát veszített volna.

Ez pedig bárki számára hatalmas eredmény lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik