Sport

Részletekbe nem ment bele, de Albertsen maga kérte, hogy távozhasson a Fraditól

Hegedüs Norbert / 24.hu
Hegedüs Norbert / 24.hu

A nap, sőt a hét kézilabdás bombahíre, hogy már nem Martin Albertsen a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője. A dán szakember a nyáron érkezett a 15 év után távozó Elek Gábor helyére, és míg a bajnokságban négyből négy győzelmet aratott vele a csapat, addig a Bajnokok Ligájában látványosan szenvedett az előző szezon döntőse, ugyanis három veresége és csak egy döntetlenje van, így az utolsó előtti helyen áll csoportjában.

A fradi.hu-ra kikerült közlemény szerint Albertsen saját kérésére bontották fel a szerződését. A dán TV2-nek sikerült elérnie a szakembert, aki ennek tényét megerősítette a lapnak, további részleteket azonban nem árult el a szakítás okairól.

A svájci szövetségtől kivásárolt Albertsen a Ferencváros történetének első külföldi vezetőedzője volt, bár ezt itthon nem mindenki fogadta jól, Németh András szerint egyenesen abnormális volt a döntés. A BL-ben sorra nyelte be a nagy vereségeket a Fradi, így a legutóbbi, Rapid Bukarest elleni (döntetlennel véget ért) meccs előtt már kifütyülték a szurkolók a dán szakembert.

A csapat irányítását ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át.

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor korábban kijelentette, a Ferencváros női kézilabdacsapatának célja, hogy a következő öt évben megnyerje a Bajnokok Ligáját. Az FTC szezon előtti szurkolói ankétján a klub ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán megerősítette ezt a tervet, hozzátéve, hogy folyamatosan ott akar lenni a legjobbak közt a Fradi, ami azt jelenti, hogy a következő öt évben négyszer is Final Fourba szeretne jutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik