Sport lineup

Felrázta a vb-pofon az amerikai kosarasokat, sztárcsapat mehet az olimpiára

Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
A csalódást keltő világbajnoki szereplés után minden bizonnyal az elképzelhető legerősebb kerettel utazik a címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott a párizsi olimpiára.

Steve Kerr kapitány együtteséből nemrég a távol-keleti vb-n hiányoztak a legnagyobb sztárok, a csapat kikapott az elődöntőben a későbbi aranyérmes németektől, és végül csak negyedik lett.

Az NBA hétfői médianapján azonban számos nagy bejelentés elhangzott. A legjobbak közül a – férfi rekordot jelentő – negyedik olimpiai diadalára hajtó Kevin Durant és a négyszeres NBA-bajnok létére olimpiai újoncnak számító Stephen Curry mellett olyan All Star-válogatott klasszisok jelezték részvételüket, mint DeMar DeRozan, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton és Julius Randle.

A 38 éves szupersztár, LeBron James egyelőre nyitva hagyta a kérdést, de annyit sejtelmesen megjegyzett, nem hinné, hogy túl nagy többletterhet jelentene számára az olimpia.

Az előző NBA-idény legjobbjává választott Joel Embiid még nem döntött. A Philadelphia 76ers ásza amerikai-francia kettős állampolgár, így bármelyik csapatot választhatja, de közölte, hogy ha szülőhazája, Kamerun kijut a játékokra, akkor az afrikai ország színeiben lépne pályára.

A Golden State Warriorsszal szintén négyszeres NBA-bajnok, olimpiai és vb-aranyérmes Klay Thompson ugyanakkor bejelentette, hogy ha a karibi ország kvalifikálná magát, akkor nem az Egyesült Államokat, hanem – apjának származására való tekintettel – a Bahamákat erősítené Párizsban, írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik