Sport

Kézi-BL: a zágrábi padlóba döngölték a norvég sztárcsapatot

Azok után, hogy sztárcsapatot építve a legjobb játékosokat összeválogatta a tavalyi norvég bajnok és kupagyőztes Kolstad, elég gyengén szerepel a hazai kézilabda-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

A Christian Berge irányította és a pályán Sander Sagosen vezette csapat sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el. Egy hete a Kielce elleni 32-30-as kudarcot még csak-csak meg lehetett magyarázni, de aztán vasárnap a Runar 36-30-ra verte a hazai ligában, a csütörtöki, horvátországi BL-mérkőzés pedig igazi rémálommá vált.

Pedig a norvégok jól kezdtek, a 18. percben még 10-9-re vezettek, azonban innen egy 17 perces (!) gólcsend következett, és ezt a szakaszt az RK Zagreb egy 10-0-s szériával büntette.

19-10 után pedig már nem volt kérdés a vége, a hazaiak 31-20-ra nyertek.

A Kolstad betegség után visszatérő kapusa, Torbjön Begerud szerény 16 százalékkal védett (a zágrábi kolléga, Matej Mandic 47 százalékkal), ugyanakkor a vendégek izlandi szélsője, Sigvaldi Gudjonsson tizenegy gólig jutott.

A norvégok legközelebb október 12-én, hazai pályán az OTP Bank-Pick Szegedet fogadják.

Kézilabda, férfi BL, 3. forduló, csütörtöki eredmények

A csoport
RK Zagreb (horvát) – Kolstad (norvég) 31-20 (17-10)
Montpellier (francia) – Wisla Plock (lengyel) 30-28 (14-15)

 

B csoport
GOG (dán) – Telekom Veszprém 36-30 (18-14)
Porto (portugál) – Barca (spanyol) 30-38 (15-19)

Kapcsolódó
Kubatovék gyengesége lenne, ha a BL-zakók ellenére letérnének az új útról
Martin Albertsen az EHF honlapjának adott interjújában soha vissza nem térő alkalomként aposztrofálta a Ferencvárostól kapott ajánlatot, ezzel indokolva, hogy otthagyta a svájci női kézilabda történetének legnagyobb projektjét. „A belső ösztönöm azt súgta: csináld, Martin!” – tette még hozzá. Vajon nem csalódott már most a megérzéseiben?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik