Sport

„Ha nem futok el, meghalok” – szabadon engedték a feleségét brutálisan összeverő egykori szegedi kézist

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Mélyen megrázta a délszláv sportvilágot a hír, miszerint horvátok korábbi olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes jobbátlövőjét, Denis Bunticot családon belüli erőszak és nagy mennyiségű fegyver birtoklása miatt letartóztattak. Ennél is nagyobb döbbenetet keltett, hogy a 40 éves sportembert már szabadon is engedték és csupán távolságtartó végzést hoztak ellene. A felesége, Klara retteg a bosszútól.

Klara Buntic először a Dnevnik Nova TV-nek nyilatkozott a történekről, azt mondta, a múlt pénteki eset, amikor brutálisan megverte a férje, nem az első volt.

„Évek óta szenvedek tőle, de még soha nem volt ilyen mértékű a bántalmazás. Zúzódások voltak a szemem alatt, ha nem sikerült volna megszöknöm, lehet, végez velem. Részeg volt, amikor tudtam, szaladtam a házból” – mondta.

A 24sata portálnak már bővebben is mesélt a bántalmazásról, arraól, hogy férja gyakran ivott és drogozott.

„Lehunytam a szemem, ahogy megütött. Nem tudtam megvédeni magam. Mindenem verte, a fejem, a hátam” – mesélte, hozzátéve, a bántalmazás a kilenc hónapos gyermekük előtt történt.

A rendőrség őrizetbe vette az exsportolót, a házban pedig igazi fegyverarzenálra bukkantak.

„Voltak fegyverek, pisztolyok, Kalasnyikovok. Ezeket az ágy alatt tartotta, pokrócokba csavarva. A rendőrség mindent megtalált” – nyilatkozta a feleség.

Azt viszont egyszerűen képtelen felfogni, hogy Bunticot a kihallgatása után szabadon engedték, és nem is veszik őrizetbe.

A házaspár a bosnyák Ljubuski városában élt, a helyi bíróság pedig végül úgy döntött, távolságtartó végzést rendel el. Ennek értelmében a korábbi jobbátlövő 100 méternél nem mehet közelebb feleségéhez.

Klara szerint anyósa azon a bíróságon dolgozik, ahol ezt a határozatot meghozták – a Dnevnik úgy tudja, vezető tisztviselőként adminisztratív-műszaki és anyagi-pénzügyi ügyekben kompetens.

Sokkos állapotban vagyok, nem tudom, mit tegyek. Azt akarom, hogy az emberek tudják, mi történik velem. Eleget hallgattam.

Mint mondta, van egy hangfelvétel is, amelyen hallani, ahogy férje veri, ő pedig könyörög, hogy hagyja abba.

„Az utolsó támadás a hajnali órákban történt. Megvert, és amikor megfordult, valószínűleg valami tárgyat keresve, hogy végezzen velem, elszaladtam. Ha nem futok el, meghalok. Felhívtam egy barátomat, elmondtam neki, mi történt. Aztán hívtam a rendőrséget. Kicsit sokáig tartott, mire megérkeztek. Lövést és sikolyt hallottam. Azt hittem, megölte a gyerekünket.

A sérüléseimről látleletet vetettem fel, azt mondták, legalább fél évig őrizetben lesz. Reggel fél 6-kor támadt rám, de este már kiengedték.

Most a szüleimnél vagyok, kértem a rendőrséget, hogy gyakrabban nézzenek meg minket, mert minden megismétlődhet. Most, hogy kint van, ki tudja, mire készül.”

Az Index.hr megkérdezte a legendás kézilabdaedzőt, Lino Cervart, aki a válogatottnál dolgozott Bunticcsal.

„’Hihetetlenül szomorú vagyok. Természetesen, mint minden normális ember, én is elítélek minden családon belüli erőszakot, de egyszerűen nem tudom összekapcsolni azt a személyt, aki ezt elkövette, és a férfit, aki nálam játszott. Buntic mindig csendes, korrekt és öntörvényű fiú volt. Akkoriban nem mutatott hajlandóságot ilyesmire. Igazán nem tudom hogyan fordulhatott elő, hogy ilyesmi megtörténjen. Meg vagyok döbbenve” – mondta.

Kapcsolódó
Letartóztatták a szegedi kézicsapat korábbi játékosát, otthonában fegyvereket is találtak
Családon belüli erőszak és engedély nélküli fegyvertartás miatt vették őrizetbe Denis Bunticot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik