Sport

Edzésnek is gyenge bajnokin döntött klubcsúcsot a magyar beállós csapata

A válogatott Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti házigazdaként 55-29-re nyert a CSU Suceava ellen a román férfi kézilabda-bajnokság pénteki játéknapján. A román szövetség honlapja szerint a magyar válogatott beálló négy kísérletből két gólt lőtt. Csapata még sohasem szerzett ennyi találatot a román élvonalban.

Ugyan futballban nem mennek jól a dolgok, és a Dinamo Bucuresti a vesztett pontokat tekintve kieső helyen áll, a város kézilabdázói tökéletes ellenpólust képviselnek.

Ugyan a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes edző, Xavier Pascual vezetésével nagyion komoly keretet raktak össze – csak a nyáron olyan jó játékosokat igazoltak, mint Vladimir Cupara (Veszprém), Rosta Miklós (Szeged) és Luka Cindric (Barcelona) –, ám az európai szövetség kissé érhetetlen módon nem adott szabadkártyát a Bajnokok Ligájára.

Miután elutasították a BL-kérelmünket, volt egy találkozónk, amelyen átgondoltuk, mit tehetnénk. Akkor Xavi Pascual azt mondta nekem, ilyen a sport, megyünk előre és megnyerjük az Európa Ligát!

– nyilatkozta a ProSportnak a klub elnöke, Ionut Popa.

Hozzátette, a spanyol szakemberben azért bízik, mert biztosan távozhatott volna, akár két-három játékossal csomagban, de ez egy pillanatig sem merült fel benne.

Nos, a Dinamo valóban komolyan gondolja, az eddigi öt bajnokiját megnyerte, 215 gólt szerzett, 143-at kapott, azaz +72-es gólkülönbséggel vezet.

A pénteki mérkőzésen szegény bukovinai vendégeknek esélyük sem volt, a félidőben már 28-12 volt az állás, a Dinamo erre pakolt még 27 gólt a második játékrészben (55-29).

Xavier Pascual edző annyit mondott a mérkőzés után, hogy nagyon tiszteli a Suceava csapatát, mert fiatal játékosokkal dolgozik, és az, hogy játékosai teljes erőbedobással küzdöttek, ezzel éppen a tiszteletüket fejezték ki.

A lap szerint a meccs inkább egy nyilvános edzésre hasonlított, és annak is komoly kutatómunkával lehetne utánanézni, mikor dobott egy csapat az élvonalban 55 gólt egy mérkőzésen. Már ha történt egyáltalán ilyen, a Dinamo történetében korábban még soha.

Egy dolog bosszantja a helyieket, hogy ez a csapat minden bajnokin telt házat érdemelne, de a szurkolók a csarnok felét sem töltik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik