Sport

Kerekesszékben vitték le a pályáról a kimerült teniszezőnőt

Mike Stobe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Mike Stobe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kerekesszékben kellett levinni a pályáról a dán teniszezőnőt, Clara Tausont, aki a nagy hőségben rosszul lett a kazah Julia Putyinceva elleni meccsen a Kuangcsouban rendezett WTA-tornán.

A kínai verseny nyolcaddöntőjében a világranglistán 76. Tauson 6:3-ra nyerte az első szettet, majd a második játszma rövidítésben dőlt el Putyinceva (81. a rangsorban) javára, aki a szett során nyolc bréklabdát is hárított.

Tauson már a rövídítésben is rosszul volt, majd a harmadik játszma elején a saját adogatójátékában 15:30-nál kettős hibát ütött, ami után a földre rogyott. Itt már sejteni lehetett, hogy nem a rontás miatti bosszankodás, hanem a kimerültség van a háttérben, be is jött a pályára az orvosi stáb, jeges tömlőkkel hűtötték a síró Tausont, aki az ápolás ellenére nem tudta folytatni a játékot, és végól kerekesszékben vitték le.

Néhány órával később a játékos képviselője azt tudatta a TV2 nevű dán oldallal, hogy Tauson már jobban van. Putyinceva a negyeddöntőben a verseny harmadik kiemeltjével, Tatjana Mariával találkozik, aki a 48. a világranglistán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik