Sport

„Gyerekkori álmom válik most valóra” – Michelisz Norbert raliversenyen vesz részt

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Michelisz Norbert bemutatkozik raliversenyzőként, és rajthoz áll az Európa-bajnokság (FIA ERC) magyarországi fordulójában.

A 39 éves pilóta három fordulóval a vége előtt ő vezeti a túraautó-bajnokság (TCR World Tour) idei szezonját, az ottani őszi szünetet kihasználva az OMV Hungária Kft. támogatásával vesz részt a FIA ERC hazai versenyén, amelyre a Zempléni-hegységben kerül sor október 6. és 8. között. Természetesen a ralis mezőnyben is Hyundai volánja mögé ül, akárcsak a TCR World Tourban.

„Életem első autósportos élményei a Pécs környéki raliversenyekhez kötődnek, a Mecsek-raliról élénk gyerekkori emlékeim vannak. Én a ralis közegben szerettem bele az autóversenyzésbe, és ha gyerekként kérdeznek arról, milyen versenyző akarok lenni, akkor biztosan ralit mondtam volna. Hogy a pályaversenyzés felé sodort az élet, az főleg a szimulátoros időszakomnak köszönhető, ahonnan ebbe az irányba vezetett az utam.

De a rali iránti érdeklődésem mindig megmaradt, a gyerekkori álmom válik most valóra. A célom a célba érés. Az eredményeket tekintve nem tervezek semmit előre, hiszen az Európa-bajnokság mezőnye erős

– mondta Michelisz.

A rali Eb egy év kihagyás után látogat újra Magyarországra, a verseny központja Nyíregyházán lesz, ahol egy belvárosi gyorsasági szakaszt is megrendeznek. Ez a verseny zárja az Eb 2023-as idényét, amely a versenysorozat 70. évfordulója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik