Sport

Mintha horrorfilm forgatásáról érkezett volna, olyan véresen ért célba a bringás

Rene Nijhuis / BSR Agency / Getty Images
Rene Nijhuis / BSR Agency / Getty Images
Szerdán a 19 éves Joshua Tarling győzelmével fejeződött be az országúti kerékpárosok drenthei Európa-bajnokságának időfutama. A verseny hajrájában azonban történt egy hatalmas balesete is, a dobogóért harcoló kétszeres világ- és Európa-bajnok svájci Stefan Küng egy egyenesben a kordonnak ütközött és bukott.

A baleset nagyon buta körülmények között történt, a széllel harcoló Küng leszegett fejjel, elszántan tekert és nem vette észre, hogy az ő sávját kordonokkal szűkítik, hogy a versenyzőket a másik oldalra irányítsák.

Így nekirohant a kordonnak, hatalmasat bukott és még az őt követő televíziós motorkerékpár is majdnem elütötte.

Miután orvosi autó nem érkezett, Küng visszaült a kerékpárra és még így, ilyen körülméynek között is a 11. helyen ért célba.

Ugyanakkor a sajtójelentések szerint rettenetes látványt nyújtott, ahogy megjelent a célegyenesben, olyan volt, mintha egy horrorfilm forgatásáról érkezett volna: a sisakja darabokra tört, arcát, mellkasát és vállát a saját vére fröcskölte össze.

A csapat később mindenkit megnyugtatott, hogy a svájci versenyző nincs olyan rossz állapotban, mint ahogy az látszott, de elárulta, hogy arccsont- és kéztörés mellett agyrázkódást szenvedve tekert a célba.

A Groupama-FDJ istálló később jelezte, a sportoló nem indulhat a svájci vegyes váltóban, egyrészt, mert megfigyelés alatt tartják a kórházban, másrészt a nemzetközi szövetség az ilyen esetekre nagyon szigorú előírásokkal rendelkezik – főleg azóta, hogy a francia Romain Bardet a 2020-as Tour de France-on balesetet szenvedett, és ugyan befejezte a szakaszt, később kisebb agyi sérülést diagnosztizáltak nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik