Sport

A végsőkig küzdött, épphogy lemaradt az olimpiai kvótáról a magyar birkózó

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Ugyan két összecsapás is adódott hozzá, végül nem tudott olimpiai kvótát szerezni Ligeti Dániel, a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában a világbajnokságon.

A magyar birkózó szombaton két mérkőzését megnyerte, majd kikapott az iráni Amir Hoszein Zarétól, vasárnap pedig a vigaszágon 7-3-ra verte a fehérorosz Dzjanisz Hramjankovot. A bronzéremért a törökök sztárjával, az olimpiai, háromszoros világ- és tízszeres Európa-bajnok Taha Akgüllel küzdhetett meg, amely egyben párizsi indulást ért volna.

Akgül már néhány másodperc után kitolta riválisát (0-1), majd a harmadik percben levitte és megpörgette Ligetit (0-5). Ezek után a második menetben Ligeti kevés kockázatot vállalt, nem próbálta meglepni ellenfelét, akinek meg nyilván megfelelt már az eredmény, így aztán maradt is az 5-0.

A magyar birkózó nem véletlenül tartalékolt, mivel jól tudta, hogy egy órán belül újra szőnyegre lép a vb másik ötödik helyezettjével, a semleges színekben versenyző orosz Abdulla Kurbanovval. Sajnos azonban ezt a meccset 8-3-ra az orosz nyerte, így aztán Ligeti másodjára is lemaradt az olimpiai kvótáról.

Végeredmény – birkózó vb, 125 kilogrammos kategória

Bronzmeccs:
Taha Akgül (török)–Ligeti Dániel 5:0

Mérkőzés az olimpiai kvótáért:
Abdulla Kurbanov (orosz)–Ligeti Dániel 8:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik