Sport

„Ilyen csapat nem sok létezik a sportban” – a női junior válogatott vb-győzelmével folytatódott a magyar vízilabda idei sikersorozata

Facebook.com/waterpolo.hu
Facebook.com/waterpolo.hu

A magyar válogatott nyerte a női junior vízilabda-világbajnokságot, mivel a döntőben 13-10-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot.

Benczur Márton szövetségi edző együttese legelső mérkőzését ugyan büntetőkkel elveszítette az olaszok ellen Portugáliában, azt követően azonban az izraeliek, az amerikaiak és az új-zélandiak elleni siker után az elődöntőben visszavágott az olaszoknak. A magyarok két évvel ezelőtt bronzérmet nyertek a juniorok között.

A szövetség honlapja megemlíti, hogy óriási sikerszériában van a magyar vízilabda, mivel az elmúlt hónapokban ez már az ötödik aranyérem volt:

a férfi válogatott világbajnoki címe mellett első lett mindkét U20-as válogatottunk a vb-ken, továbbá Európa-bajnokként tért haza az U17-es női és az U15-ös férficsapat – hasonló győzelmi szériára még soha, egyetlen náció sem volt képes a vízilabda történetében.

„Csak köszönetet tudok mondani a lányoknak, ilyen csapat nem sok létezik a sportban! Nagyon régóta edzősködöm, de egyszerűen ilyen csapatot nagyon-nagyon ritkán látni, és most nem arra gondolok, hogy miként támadunk vagy védekezünk. Tényleg, csak a köszönet hangján tudok feléjük szólni, mert továbbra is azt mondom, hogy övék az érdem. Hihetetlenül büszke vagyok rájuk és elképesztően jó érzés látni az örömüket.

Az egy dolog, hogy megérdemelték, de nem érdem szerint osztják az érmeket, hanem el kell venni, és ők elvették

– nyilatkozta Benczur Márton.

eredmény, döntő:

Magyarország – Spanyolország 13-10 (5-3, 3-3, 4-2, 1-2)
a magyar gólszerzők: Szegedi, Varró 3-3, Sümegi 2, Aubéli, Dömsödi, Hajdú, Mácsai, Tiba

 

A magyar csapat:
Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Fekete Flóra, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja,Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kardos Laura, Kóka Zelma, Mácsai Eszter, Neszmély Boglárka, Sümegi Nóra, Szegedi Panni, Tiba Panna, Varró Eszter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik