Sport

Földre lökték és megrúgták a rendőrök a Vuelta legjobb csapatának asszisztensét

A címvédő belga Remco Evenepoel idei harmadik etapját nyerte a Vuelta országúti kerékpáros körversenyen csütörtökön, a 18. szakaszon Valter Attila 31. lett, míg az amerikai Sepp Kuss megtartotta első helyét az összetettben.

Csütörtökön egy újabb hegyi befutós szakasz, a Pola de Allande és La Cruz de Linares közötti 179 kilométeres táv várt a mezőnyre, amelyet végül a belga Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) teljesített a leggyorsabban, megelőzve az olasz Damiano Carusót (Bahrain Victorious) és a dán Andreas Kront (Lotto Dstny).

Összesítésben azonban továbbra is a Jumbo-Visma három kerekese áll az élen: az amerikai Sepp Kusst a dán Jonas Vingegaard és a szlovén Primoz Roglic segíti. Az istálló magyar bajnok versenyzője, Valter Attila a szakaszt a 31. helyen zárta, az összetettben pedig a 21. pozícióban áll.

A futam nem a legszebb körülmények között fejeződött be, a Marca beszámolója szerint ugyanis a célba érkezés után a Jumbo-Visma egyik alkalmazottját a rendőrök támadták meg, földre lökték, megütötték és megrúgták. Igaz, az áldozat sem maradt adós, és visszaütött.

Hogy miért alakult ki ilyen helyzet, csak találgatni lehet, a rendőrség csupán annyit közölt, hogy hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak…

A helyzetet végül a Jumbo-Visma sajtófőnök oldotta meg, akinek közbelépése nyomán a munkatárs legalább a földről felkelhetett, igaz, sajtóértesülések szerint nem sokkal később a rendőrök elvitték.

Vuelta, 18. szakasz, Pola de Allande-La Cruz de Linares, 179 km, hegyi befutó

1. Remco Evenepoel (belga, Soudal Quick-Step) 4:47:37 óra
2. Damiano Caruso (olasz, Bahrain Victorious) 4:44 perc hátrány
3. Andreas Kron (dán, Lotto Dstny) 5:10 p h.
…31. Valter Attila (Jumbo-Visma) 17:49 p h.

 

Az összetett élcsoportja:
1. Sepp Kuss (amerikai, Jumbo-Visma) 65:31:27 óra
2. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 17 másodperc hátrány
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 1:08 perc hátrány
…21. Valter 1:03:54 óra hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik