Sport

Öt napig eszméletlen volt a veséjét elveszítő kosaras

JAM STA ROSA / AFP
JAM STA ROSA / AFP

Története egyik legnagyobb sikerét érte el a szerb férfi kosárlabda-válogatott, amely ezüstérmet szerzett a Fülöp-szigeteken, Japánban és Indonéziában rendezett férfi kosárlabda-világbajnokságon.

A csapat azonban majdnem egy tragikus esemény részese volt, ugyanis a Dél-Szudán ellen 115-83-ra megnyert csoportmérkőzésen Borisa Simanic súlyos sérülést szenvedett. A Basket Zaragoza erőcsatára olyan szerencsétlenül ütközött az ellenfél egyik játékosával, hogy megsérült a veséje, amelyet komplikációk miatt el is kellett távolítani.

A hazaérkezést követően azonban már ott volt a fogadáson, amelyet a kosarasok és a US Open-győztes teniszező, Novak Djokovic tiszteletére adtak – ha kerekesszékben is, de együtt ünnepelt a társaival.

Egy belgrádi rádiónak aztán elárulta, hogyan érzi magát, és szerinte nincs ok az aggodalomra.

„Nagyon királyul vagyok, bár eleinte igazán kínos helyzetben voltam. De most már elkezdtem sétálni és enni, úgyhogy remélem, mielőbb meggyógyulok” – mondta.

Mivel két műtétem is volt, gyakorlatilag öt napig eszméletlen voltam. Amikor először sikerült mobiltelefonhoz jutnom, küldtem a csapatnak egy üzenetet, és ez nagyon feldobta a moráljukat. A győzelmeik nekem is sokat jelentettek, így kiegészítettük egymást

– tette hozzá.
Hogy mit hoz a jövő, és visszatérhet-e a pályára, arról egyelőre korai nyilatkozni.

„Egyelőre nem tudok sokat. Persze elképzelhető, hogy újra játszani fogok, de egyelőre csak azt tudom, hogy három hónapig nem szabad semmit csinálnom.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sport Klub (@sport.klub) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Ütést kapott a vb-meccsen a kosaras, az lett a vége, hogy el kellett távolítani az egyik veséjét
Az első műtétje során sok vért veszített, és komplikációk léptek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik