Sport

Ilyen volt Djokovic 4 évesen, az első teniszedzésén

Twitter.com/BastienFachan
Twitter.com/BastienFachan

Novak Djokovic pályafutása során negyedszer nyerte meg a US Opent, és így már 24 Grand Slam-sikernél jár, vagyis már kettővel tart előrébb, mint az örökranglista második helyezettje, Rafael Nadal.

Djokovic GS-győzelmei:

A New York-i győzelem után előkerült egy felvétel, amelyen azt látható, amint a mindössze négy éves Djokovic az első teniszedzésén vesz részt 1991 nyarán.

Djokovic oldalán az olvasható, hogy az egyik legjobb helyi teniszedző, Jelena Gencic nyári tábort szervezett gyerekek részére, és a kis Novak minden nap lelkesen figyelte az edzéseket. Egyik nap aztán Gencic azt mondta neki, hogy próbálja ki ő is a teniszt, Djokovic pedig kapott az alkalmon.

A videón a kis Djokovic tenyeressel és fonákkal is lelkesen püföli a labdát, és a harmadik foglalkozás alkalmával még palacsintát és fagyit is beígérnek neki, ha vállal néhány pluszütést.

„Tudtam, hogy bajnok lesz, teljesen világos volt számomra. Koncentrált volt, lelkiismeretes, és mindenekelőtt tehetséges” – nyilatkozta a 2013-ban elhunyt Gencic, aki Szeles Mónikát és Goran Ivanisevicet is edzette.

„Nagyon sok mindent tanított nekem az életről, a profizmusom és az elhivatottságom is neki köszönhető. A szüleim mellett ő tette a legtöbbet azért, hogy sikeres legyek. Odafigyelt mindenre, hogy milyen jegyeket szerzek az iskolában, hogy mit eszem, mikor megyek aludni, mikor kelek fel, és mindig hangsúlyozta, hogy tiszteljek másokat és a sportot” – mondta Gencicről Djokovic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik