Sport

Magyar segítséggel aratta története egyik legnagyobb sikerét a német kézicsapat

Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen nagy bravúrral 35-30-ra nyert a címvédő THW Kiel otthonában a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Melsungen, de 2-0-s vezetése után a Kiel fordított, és első félidőben végig vezetett (egyszer három góllal is), a szünetre mégis 13-13-at mutatott az eredményjelző.

Ekkor kevesen hitték volna, hogy a második félidő elején, 15-14-nél vezet utoljára a Kiel. Márpedig ez történt, a vendégek egy 6-0-s sorozattal (!) 20-15-re fordítottak,

a 46. percben, 26-17-nél pedig a súlyos, kiütéses vereség réme is fenyegette a hazaiakat.

Ekkor összekapta magát a Kiel, Nikola Bilyk és Rune Dahmke vezérletével megkezdték a felkapaszkodást és két 3-0-s szériával 29-25-ig, majd négy perccel a lefújáselőtt 30-28-ig feljöttek.

A játékosként Szegeden és Budakalászon is megfordult, később a Vardarral BL-t nyert Roberto Parrondo a hajrára ismét életet lehelt csapatába, Arnar Freyr Arnarsson és Elvar Örn Jónsson góljaival sikerült megújulni, így végül a vendégek 35-30-ra nyertek.

A Bundesliga honlapja szerint a válogatott beálló Sipos Adrián egy kapura lövéséből gól lett.

Négy forduló után már csak a Füchse Berlin és a Melsungen százszázalékos a tabellán. Utóbbi 2012 óta először, fennállása során másodszor tudott nyerni Kielben.

Ez történt még

A válogatott jobbátlövő Ilic Zoran négy kísérletéből egy sem zárult góllal, csapata, a HSV Hamburg 35-24-re kikapott a Bajnokok Ligája-címvédő SC Magdeburg otthonában.

A válogatott irányító Hanusz Egon nyolcból hatszor talált be a TVB Stuttgart színeiben, amely hazai pályán 28-22-re verte a ThSV Eisenach együttesét.

A jobbátlövő Bartók Donát mind a négy lövéséből gól lett, részben ennek is köszönhetően a címvédő Kadetten Schaffhausen 32-29-re győzött a TSV St. Otmar St. Gallen otthonában a svájci élvonalban.

A női Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a német bajnok és kupagyőztes SG BBM Bietigheim 27-22-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában.

A vendégeknél a válogatott jobbszélső Faluvégi Dorottya hat lövésből öt gólt szerzett. A válogatott kapus Szikora Melinda nem játszott, a hazaiaknál a balátlövő Háfra Noémi nem szerzett gólt.

A válogatott balszélső Korsós Dorina két kísérletből egyszer talált be, ám román csapata, a Rapid Bucuresti 30-28-ra kikapott a dán Esbjerg otthonában a BL-ben.

A norvég női bajnokságban Kajdon Blanka együttese, a Molde HK Elite 32-30-ra nyert a Follo HK otthonában, de a magyar irányító ezúttal nem talált a hálóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik