Sport

„Valaki a szemünk láttára fog meghalni” – Medvegyev a hőséggel jobban megszenvedett, mint ellenfelével

Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A harmadik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev három játszmában legyőzte honfitársát, a nyolcadikként rangsorolt Andrej Rubljovot, és  ezzel pályafutása során negyedszer jutott elődöntőbe a US Openen.

A meccs 2 óra 48 percig tartott, és Medvegyev kis túlzással nehezebben birkózott meg a forró és párás idővel, mint barátjával, Rubljovval.

„Valaki a szemünk láttára fog meghalni” – mondta meccs közben a kamerába Medvegyev.

A mérkőzést a torna legforróbb napján játszották, a hőmérséklet egészen 35 fokig felkúszott.

„Az egyetlen jó dolog ebben az időjárásban, hogy egyik játékosnak sem könnyű, mindenki egyformán szenved tőle. Az első szett végén szinte kóvályogtam a melegtől, nem is igazán láttam a labdát, csak az érzékeimre hagyatkoztam” – nyilatkozta Medvegyev, aki 2021-ben megnyerte a New York-i Grand Slam-tornát.

Az elődöntőben a világranglista éllovasa, Carlos Alcaraz lesz az ellenfele, aki szintén három játszmában verte Alexander Zverevet. A spanyol klasszis nagyon élesen játszott, mind a négy bréklabdáját kihasználta, riválisa ellenben hiába jutott ötször is közel ahhoz, hogy elvegye a szerváját, egyszer sem volt képes erre.

A nőknél az amerikai Madison Keys némi meglepetésre simán verte a a wimbledoni torna idei bajnokát, a cseh Marketa Vondrousovát, aki az első szettben kevés ellenállást tanúsított, a szorosabb második játszmában pedig 4:4-nél bukta el a szerváját, ami megpecsételte a sorsát. A 17. helyen kiemelt hazai kedvenc a fináléért a torna favoritjával, a fehérorosz Arina Szabalenkával küzd majd meg.

eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Alcaraz (spanyol, 1.) – Zverev (német, 12.) 6:3, 6:2, 6:4
Medvegyev (orosz, 3.) – Rubljov (orosz, 8.) 6:4, 6:3, 6:4

 

nők:
Keys (amerikai, 17.) – Vondrousova (cseh, 9.) 6:1, 6:4
Szabalenka (fehérorosz, 2.) – Cseng (kínai, 30.) 6:1, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik