Sport

Hitlert idéző bekiabálással zavarták meg a US Open egyik legizgalmasabb meccsét

CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

4 óra 42 percig gyűrte egymást a US Open nyolcaddöntőjében az olimpiai bajnok német Alexander Zverev és az olasz Jannik Sinner. Zverev 6:4-re nyerte az első játszmát, majd Sinner 6:3-mal egyenlített, aztán a harmadik felvonásban 2:2 után csak a német játékos nyert gémet, és ezzel ismét ő vezetett.

A negyedik szettben Zverev 2:2-es állásnál a saját adogatójátékában jelezte a székbírónak, hogy a nézőtérről valaki „a legismertebb Hitler-kifejezést” kiabálta be. (A néző valójában azt kiabálta, hogy Deutschland über alles, vagyis Németország mindenek felett, ami a náci uralom idején a német himnusz első sora volt – a szerk.)

„Ez elfogadhatatlan. Hihetetlen” – méltatlankodott Zverev, majd a székbíró, James Keothavong kérdőre vonta a nézőket, hogy ki volt az, aki bekiabált. Végül sikerült azonosítani az illetőt, és a biztonságiak kivezettek egy kék baseballsapkás férfit a lelátóról.

Zverev megnyerte a játékot, de a negyedik szett 6:4-gyel Sinneré lett.

A döntő játszmában Zverev 1:0-nál brékelni tudott, majd a maratoni harmadik gémben megakadályozta, hogy Sinner visszavegye az elveszett adogatójátékot, és végül 6:3-mal zárta le a meccset.

Ezzel a labdamenettel nyerte meg Zverev az ötödik szett harmadik játékát:

A német teniszező ellenfele a negyeddöntőben az első helyen kiemelt Carlos Alcaraz lesz.

A kiemelt képen Zverev látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik