Sport

Ritka segítséget kapnak a magyar sportolók

Kapitány István, a hazai a Menedzserszövetség elnöke és Szalay-Berzeviczy Attila a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke stratégiai együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a hazai gazdasági és üzleti élet az eddigieknél is hatékonyabban támogathassa a magyar élsport azon fiatal tehetségeit, akik a sportolói pályafutásuk lezárását követően a gazdasági élet különböző területein szeretnék megtalálni a jövőjüket.

A BOM az elmúlt tíz évben 144 sportolónak finanszírozta elejétől végéig az egyetemi, főiskolai diploma megszerzését és jelenleg is újabb negyvenkilenc, a tanulmányait még folytató ösztöndíjassal dolgozik együtt – például Bőhm Csaba, Gulyás Michelle öttusázókkal, Ekler Luca atlétával,  Keszthelyi-Nagy Rita vízilabdázóval, Olasz Anna, Rasovszky Kristóf úszókkal, Péni István Péni István sportlövővel.

„A program arról szól, hogy az üzleti élet és a sport miképp tudna közelebb kerülni egymáshoz, hogyan tudná segíteni a sportmozgalmat a menedzsertársadalom. Az együttműködés nagyon sok olyan elemet tartalmaz, amely a magyar sportolókat segíti ahhoz, hogy ha befejezték sikeres sportpályafutásukat, akkor a társadalomban, mint üzleti vezetők, vállalatvezetők is megállják a helyüket” – fogalmazott Kapitány István, aki a SHELL Global executive alelnöke is egyben.

Péni István a BOM által működtetett Berzeviczy Albert ösztöndíjasaként a sportbeli és tanulmányi eredményei alapján kapott meghívást az új mentorprogramba.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója vett személyesen a szárnyai alá és foglalkozott velem. A légitársaságnál eltöltött idő alatt betekintést nyerhettem abba is, hogy hogyan is működik belülről Európa egyik legismertebb és legsikeresebb vállalata”  – mutatta be a világbajnok sportlövő a mentorprogramban résztvevő sportolók lehetőségeit.

(Nyitóképen balról jobbra Kapitány István, Kollárik Tímea, Bóta Kinga, Gulyás Michelle, Rasovszky Kristóf, Ekler Luca, Szabó Szilvia, Szalay-berzeviczy Attila, és Gundel Takács Gábor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik