Sport

Uszik kiütéssel nyert, ellenfele csalást emleget

Stringer/Anadolu Agency via Getty Images
Stringer/Anadolu Agency via Getty Images
Vitatható ítélet mentette meg a megrendítő ütést benyelő ukrán ökölvívót, aki aztán a kilencedik menetben intézte el Daniel Dubois-t.

Szombaton, a lengyelországi Wroclawban tette kockára a WBA, IBF, WBO, IBO nehézsúlyú öveit Olekszandr Uszik, az ukrán ellenfele a brit Daniel Dubois volt. Dubois-nak nem sok esélyt adtak előzetesen, és Uszik az első négy menetben magabiztosan kézben is tartotta a mérkőzést.

Az ötödik elején azonban kapott egy olyan ütést, amitől lerogyott.

Az ukrán jelezte, hogy mélyütést kapott, a mérkőzésvezető, Luis Pabon is annak ítélte meg, így nem számoltak Uszikra, hanem mélyütés miatt kapott öt percet, hogy rendezni tudja a sorait. Miközben azt láthattuk, hogy az ukrán nagyon szenved, és még az is benne volt, hogy nem tudja folytatni, a visszajátszások alapján az öv vonalánál, a testén érte Dubois ütése, azaz elég vitatható ítélet született, ami eléggé megosztotta a boksztársadalmat.

Uszik aztán folytatta, és ugyan Dubois próbált menni előre, elszalasztotta a momentumát. Nyíltabbá vált ugyan a találkozó, de az erejét visszanyerő ukrán hamar visszavette az irányítást, a nyolcadik menetben padlóztatta a britet, majd a kilencedikben ismét rászámoltatott. Dubois ugyan felállt a tizedik számolásra, Pabon leléptette.

Elcsalták a győzelmem

– mondta a meccs után Dubois, aki azt ígérte, erősebben tér vissza. A britnek egyébként fejmosást tartott Uszik a meccset követően, a ring sarkában mondogatta neki, hogy ez egy kemény sport, és hogy van még ideje bizonyítani.

A cirkálósúlyból a királykategóriába érkező Usziknak 21-0 a profi mérlege, azt mondta, készen áll egy Tyson Fury elleni ütközetre. Dubois-nak 19 győzelem és két vereség a mutatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik