Sport

Péni hihetetlen pontossága vb-aranyat ért

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Péni István aranyérmes lett a 300 méter standard puska open versenyszámban – amely nem olimpiai szám – a Bakuban zajló sportlövő-világbajnokságon szombaton.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az UTE sportolója 587 körrel (térdelő: 194, fekvő: 200, álló: 193) végzett az első helyen. Kissné Oroszi Edit tanítványa a fekvő testhelyzetben hibátlanul teljesített, de jól lőtte a térdelőt és az állót is.

A második helyen a norvég Kim Andre Lund végzett szintén 587 körrel, a belső tízesek száma (25-22) döntött a magyar versenyző javára. A harmadik helyen az amerikai Timothy Sherry zárt 586 körrel.

Mivel nem olimpiai számról van szó, az alapverseny rangsorolt a 24 fős mezőnyben.

„Nagyon örülök a világbajnoki címnek! Főleg, hogy standard puskával sikerült nyernem, mert ez egy elég speciális lövészszám, kötött szabályokkal, és 1,5 kg-os sütéserővel, ami nagy kihívás azoknak, akik főként szabadpuskás versenyzők. Bakuban – már szokás szerint – ma is szeszélyes volt az idő, küzdöttünk a széllel. A térdelő „csak” jól sikerült, de javítottam egy hibátlan fekvővel, és végül az utolsó 10 lövés állóval nyertem meg a versenyt” – idézte Pénit a szövetség közleménye.

Ez a magyar küldöttség második érme az azerbajdzsáni világbajnokságon, múlt csütörtökön a Fábián Sára, Major Veronika, Jákó Miriam trió második lett a női légpisztolyosok csapatversenyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik