Sport

Hat óra sem volt elég arra, hogy be lehessen fejezni Babos Tímea meccsét

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Nem tudta befejezni Babos Tímea az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének a második fordulóját, mert állandóan félbeszakadt a meccse.

A világranglistán 200. játékos a hazai közönség előtt szereplő Fiona Crawleyval (731.) találkozott, de nem sikerült befejeznie a meccsét. Az első szettet fájdalmasan simán veszítette el a magyar teniszező, ezután viszont összeszedte magát és miután kiegyenlített, a döntő játszmában a 4:0-hoz is voltak labdái. Ha él a lehetőséggel, talán még csütörtökön befejezhette volna a meccsét, ehelyett azonban Crawley jött vissza 3:2-re.

A döntő szett 6:6-tal ért véget, ráadásul a rövidítés is 5-5-re állt, amikor a szervezők jelenzték, hogy inkább pénteken fejezzék be az összecsapást. A meccs több mint hat órán át tartott, ebből 2 óra és 49 perc telt valóban tenisszel.

Babos legutóbb egyéniben 2020-ban indult a US Openen, akkor a főtábla első fordulójában búcsúzott. A US Open főtáblájára alanyi jogon Fucsovics Márton (58.), Marozsán Fábián (83.) került föl, rajtuk kívül Balázs Attila, valamint Udvardy Panna (124.) képviseli a magyar színeket.

US Open, selejtező, 2. forduló

Babos Tímea-Fiona Crawley (amerikai) 2:6, 6:3, 6:6 (5-5) – félbeszakadt

korábban kiadott eredmények:
Elena-Gabriela Ruse (román) – Gálfi Dalma (17.) 4:6, 6:1, 7:5
Elizabeth Mandlik (amerikai)-Bondár Anna (24.) 6:3, 7:6 (8-6)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik