A következő élő közvetítés része Lyles lett a sprinterkirály, drámai forgatókönyv után dőlt el az arany női gerelyhajításban és hármasugrásban

Kapunk egy új sztárt?

Sven Hoppe / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sven Hoppe / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Pénteken elkezdődött a férfi tízpróbázók versenye a budapesti atlétikai világbajnokságon. A péntek délelőtti kánikulában három számot rendeztek meg, a sérüléssel bajlódó címvédő, Kevin Mayer pedig már két szám után kiszállt.

Úgy tűnik azonban, hogy egy új sztár bukkant fel Leo Neugebauer személyében. A német atléta 100-on még csak a tizedik legjobb időt futotta, távolugrásban viszont már az első volt 8 méteres eredményével, majd súlylökésben 17.04-et hozott, ami az egyéni legjobbja.

A 23 éves Neugebauer az utóbbi két számban a legjobb eredményt szállította, mindkettőt látványosan megünnepelte, és jelenleg vezet is a versenyben.

„Elment a hangom is, akkorát üvöltöttem a távolugrásnál” – mondta a Bildnek Neugebauer.

A sportoló, aki tavaly tizedik lett a vébén, texasi egyetemre jár, az amerikai főiskolai-egyetemi bajnokságban rekordot jelentő 8836 pontot szerzett a szezonban, még júliusban, amivel a német országos csúcsot is megdöntötte. Megjegyezte most azt is, azért is szerepel eddig ilyen kiemelkedően, mert most a családja, és a barátjai is eljöttek megnézni, amikor Észak-Amerikában versenyez, akkor ez sokkal problémásabb.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik