Sport

Kényszerpihenőt és szigorított szabályokat ért az atlétikai vb golfautós balesete

Korábban beszámoltunk róla, hogy a budapesti atlétikai világbajnokságon két versenyzőket szállító golfkocsi összeütközött, amely miatt a jamaicai Andrew Hudson és egy önkéntes megsérült.

A szervezők kivizsgálták az esetet és úgy döntöttek, hogy egyrészt szigorítanak a közlekedési szabályokon, másrészt pedig pihenőre küldték az ütköző sofőrt.

„Szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta.

A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság

– áll a szervezők közleményében.

A változtatás értelmében az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.

Kapcsolódó
Egy baleset miatt kivizsgálják a sportolókat szállító kiskocsikat az atlétikai vébén
A budapesti atlétikai világbajnokság nagy találmányaként aposztrofálták, de egy csütörtök esti baleset után a szervezőbizottság felülvizsgálja az atlétákat szállító sportkocsikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik