Sport

Az atlétikai vb legnagyobb drámáját élte túl az olimpiai és világbajnok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Sokáig nem lehettek nyugodtak a norvégok, hiszen úgy tűnt, hogy az egyik legnagyobb aranyesélyest, az egyszeres olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Karsten Warholmot kizárják a 400 méteres gátfutás világbajnoki döntőjéből.

A 400 gát világcsúcstartója a legjobb idővel, 47.09 másodperccel jutott fináléba, de a felvételek alapján úgy tűnt, hogy az egyik gátat szabálytalanul vette, és a bal lábával nem átlépte, hanem kikerülte.

A norvég sajtó kínosan ügyelt arra, hogy az esetről egy szót se írjon, a finn közszolgálati oldal, az Yle azonban megszólaltatott egy korábbi Európa-bajnoki negyedik gátfutót: Oskari Mörö úgy véli, hogy ez egyértelmű szabálysértés volt.

Az általam látott visszajátszások alapján nem kell találgatni, mert úgy tűnik, hogy Warholm lába túlmegy a gáton

– mondta.

De ez látszott a kikockázott felvételen is.

Az Nrk.no portálnak Erlend Slokvik sportigazgató hétfőn késő este elárulta, Olaszország óvást nyújtott be, de túl későn, az ilyenkor engedélyezett félórás határidő után.

Ugyanakkor a La Repubblica olasz lap azt állította, az óvás célt ért, de a felvételek nem voltak elég jók ahhoz, hogy meggyőzzék a zsűrit.

Az olaszoknak azért lett volna fontos, mert az olasz Alessandro Siblio csupán néhány tizedre volt a továbbjutástól, ám 48.43-as idővel futama ötödik helyén zárt. Warholm kizárásával viszont bejutott volna a döntőbe.

A kedden, 21.50-kor kezdődő fináléban Warholm ellenfele az amerikai Rai Benjamin és Trevor Bassitt, a jamaicai Roshawn Clarke, a brazil Alison Dos Santos, az észt Rasmus Mägi , a német JoshuaAbuaku, illetve Kyron McMaster (Brit Virgin-szigetek) lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik