Sport

„Nem sok ehhez fogható meccset játszottam” – Djokovic nem győzte dicsérni Alcarazt a maratoni döntőjük után

Matthew Stockman/Getty Images
Matthew Stockman/Getty Images

Novak Djokovic nyerte a cincinnati keménypályás tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte a világelső Carlos Alcarazt.

Az első helyen kiemelt spanyol és a másodikként rangsorolt szerb összecsapása a várakozásoknak óriási színvonalat hozott. A két sztárjátékos 3 óra 49 percig küzdött egymással, eközben rendkívüli megoldásokkal és látványos labdamenetekkel szórakoztatva a közönséget. Az első játszmában még Djokovic vezetett 4:2-re, ám Alcaraz rövidítésben hozta a szettet, majd legközelebb már nála volt a 4:2-es előny. Csakhogy a szerb is visszajött a meccsbe és szintén rövidítéssel nyert.

A nagy hőség miatt Djokovicot ápolni is kellett, de több mint kétórányi játékot követően még hátra volt a mindent eldöntő szett. A harmadik játszmában megint Djokovic került előnybe, ezúttal 5:3-ról jött vissza Alcaraz meccsbe, majd a rövidítésben a szerb klasszis 4-4 után nem engedett pontot a világelsőnek és behúzta győzelmet. 1990 óta nem volt ilyen hosszú, két nyert szettig tartó döntő az ATP körversenyén.

Te aztán soha nem adod fel, mi? Ezt imádom benned. Remélem New Yorkban is találkozunk. Jó szórakozást nyújtana, mármint a szurkolóknak, nem nekem

kezdte viccelődve Djokovic a győztes beszédében, majd folytatta a dicséretek halmozását.

„Olyan érzés volt ma pályán lenni, mint amikor Nadallal játszottam fénykorában. Minden pontért szenvedni kellett. Minden pont egy csata volt. Nem sok ehhez fogható meccset játszottam a karrierem során. Nem tehetsz mást, mint kalapot emelsz egy ilyen srác előtt. Annyira éretten játszik és olyan jól kezeli a nyomást 20 évesen, hogy azért elismerés jár. Nem szabad elfelejteni, mennyire fiatal, ez lenyűgöző benne.”

Alcaraz természetesen nagyon örült a kedves szavaknak, ugyanakkor elmondta, hogy ő nem Nadal, vagy Djokovic akar lenni, hanem Alcaraz. Azt is elismerte, hogy elsírta magát a vereség után. „Nem tudom, miért sírtam, mert az utolsó labdáig küzdöttem. Majdnem legyőztem minden idők egyik legjobbját a sportágunkból. Őrültség most erről beszélni, de nagyon-nagyon boldogan hagytam el a pályát, azok után, amit véghez vittem” – mondta Alcaraz.

Cincinnati tenisztorna, döntő

Djokovic (szerb, 2.)-Alcaraz (spanyol, 1.) 5:7, 7:6 (9-7), 7:6 (7-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik