Sport

Max Verstappen a visszavonulásáról beszélt

Max Verstappen hiába kétszeres világbajnok és közelít a harmadik címéhez, lévén tizenkét nagydíjat követően 125 ponttal vezeti  az idei versenyévadot, van, ami nem tetszik neki. A 2028-ig Red Bull szerződéssel rendelkező holland pilóta a 2026-os szabályváltozások és a versenyzők túlterhelése okán emelte fel a hangját.

„Aggódom a sport miatt, amit mindig is élveztem. De miért változtatunk olyan dolgokon, amik jól működnek? Arra azért nem számítok, hogy ezektől a szabálymódosításoktól a csapat annyira visszaesne, de versenyzőként mindig minden attól függ, milyenek a kilátásaid. Ha 2026. elején azt látnám, hogy három éven keresztül a középmezőnyben körözgetek, akkor inkább otthon maradok, vagy valami mást csinálok. De erre nem látok esélyt, mert remek szakemberek dolgoznak nálunk” – nyilatkozta Verstappen a De Telegraafnak.

A holland világbajnok arról is beszélt, az is zavarja, túlterheli, hogy minden a pénz körül forog.

„Néha úgy érzem, hogy túl sokat kell tennem, és ki kell hagynom olyan dolgokat, amiket élvezek, így olykor felteszem magamnak a kérdést, megéri ez? Nem a sok utazás a legnagyobb probléma. Inkább az extra dolgokra gondolok. A versenyhétvégék csütörtöki sajtónapja nagyon hosszú tud lenni, az elmúlt egy évben egy hónapot veszítettem például a marketingtevékenységet miatt. Egy bizonyos ponton túl az embernek már nincs kedve ehhez az egészhez” – fogalmazott Verstappen, aki a  jövő hétvégén, hazai pályán állíthatja be a sorozatban megszerzett legtöbb futamgyőzelem rekordját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik