Sport

Joshua kegyetlen jobbossal intézte el a beugró ellenfelet

Mark Robinson / Getty Images
Mark Robinson / Getty Images

Anthony Joshua kiütéssel nyert a finn Robert Helenius elleni nehézsúlyú ökölvívómecccsen.

Joshua az ukrán Olekszandr Uszik elleni kettős vereség után próbálja újraépíteni a karrierjét, és ehhez mindenképpen nyernie kellett Helenius ellen.

Eredetileg nem is vele, hanem Dillian Whyte-tal bokszolt volna, ő azonban megbukott a doppingteszten, és Helenius csak hétfőn bólintott rá a lehetőségre, hogy a londoni O2 Arenában ringbe lépjen a 33 éves Joshua ellen.

A meccs favoritja egyáltalán nem volt meggyőző, a közönség ki is fütyülte, sőt a hatodik menetben sokan el is indultak kifelé. Így viszont lemaradtak arról, amikor a hetedik menetben a brit bokszoló megvillantott valamit a régiből: egy hatalmas ütéssel padlóztatta Heleniust, amivel le is zárta az ütközetet.

A kiütés után Joshua elhagyta a ringet, lepacsizott néhány drukkerrel, majd sörözött egyet az ír MMA-harcossal, Conor McGregorral. Joshua 29. meccsén 26 győzelmét aratta, és ez volt a 23. találkozója, amely nem ment végig. A 39 éves Helenius 32 győzelme mellett immár 5 vereséget számlál.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Joshua a következő meccsét az amerikai Deontay Wilder ellen vívhatja valamikor 2024 elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik