Sport

„Sokkal nehezebb volt, mint gondoltam” – 1800 méter magasan úszott át egy tavat Mányoki Attila

Mányoki Attila péntek reggel tette közzé, hogy átúszta a Tahoe-tavat.

A magyar nyíltvízi úszó 2019-ben teljesítette a Ocean’s Seven sorozatot, vagyis hét csatornát is átúszott. Augusztus elsején közölte Mányoki, hogy megvan az új kihívás, amit teljesíteni fog, a Stillwater 8, vagyis áltozó és szélsőséges tulajdonságú állóvizeket magába foglaló nyolc helyszín.

„Ennek két állomását teljesítettem már (Zürichi-tó, Kineret tó avagy Galileai-tenger), ezek voltak a bemelegítő helyszínek” – írta a magyar sportoló, amikor bejelentette, hogy a Tahoe-tó a következő állomás. A Sierra Nevadában 1879 méter magasan található tó Kalifornia és Nevada határán fekszik, ez Észak-Amerika legnagyobb alpesi tava és az Amerikai Egyesült Államok második legmélyebb tava is a maga 501 méter mélységével.

Augusztusban már a helyszínen szoktatta magát a hidegebb környezethez, majd 10-én belevágott a nagy úszásba is, amit magyar idő szerint pénteken délelőtt teljesített is.

Ma délelőtt sikerült teljesíteni a Tahoe-tó átúszást Camp Richardson és Incline Village között. Sokkal nehezebb volt, mint amit előzetesen gondoltam. Az erős áramlat megnehezítette az úszásom, de boldog vagyok, hogy 13 óra 5 perc alatt sikerült elérnem a partot

– írta Facebook-oldalán.

Mányoki korábbi írásai szerint ez volt az első komolyan megterhelően extrém körülmény a sorozatban, a Stillwater 8 teljesítéséhez még további öt helyszínt kell kipipálnia, melyek a következők: Loch Ness, Taupo-tó, Ontario-tó, Titicacac-tó, Malawai-tó.

Kapcsolódó
Attila tavaly átnézett a túlvilágra, majd idén világcsúcsot úszott
Az első kísérletnél még csak megcsapta a halál szele, másodjára már a túlvilágról hozták vissza egy életmentő műtéttel. Mányoki Attila azonban harmadszorra is beleállt, és a világon tizennyolcadik emberként teljesítette a nyílt vízi úszók legkeményebb sorozatát. Személyes beszámoló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik