Sport

Távozó Fradi-kézis: Az ember gyorsan elveszíti az önbizalmát, ha nem bíznak benne

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A nyáron három év után távozott az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatától a német válogatott átlövő, Alicia Stolle, aki a Borussia Dortmundot választotta. A 27 éves jobbátlövő fiatalon, 2011 és 2014 között már szerepelt a klubban, ahová a HSG Blomberg-Lippe, a Thüringer HC és a Fradi érintésével került vissza.

„Amikor itt voltam, a BVB még a másodosztályban játszott. Úgy gondolom, hogy a szakosztály általánosságban is sokat fejlődött, profibb, már csak az utánpótlásban zajló munka miatt is. A fiatalok nemrég megnyerték a német bajnokságot, márpedig szerintem is fontos lépés a fiatalok ösztönzése” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

Azt mondta, az elmúlt években sok mindent tanult, tapasztaltabb lett.

„Az ember sok jót megél, de vannak olyan helyzetek is, amikor nem mennek olyan jól a dolgok. Aztán egy olyan klubban játszol, ahol a személyes érzékenység általában háttérbe szorul, és minden a teljesítményről szól. Itt válik még fontosabbá a mentális erő. Amikor egyedül vagy, néha nem olyan könnyű, főleg ha sérült vagy. Úgy gondolom, hogy egyénként és fejben fejlődtem jelentősen. Fel tudom mérni, hogy pontosan mi a jó nekem és mi nem. Olyan profiktól tanultam, mint Andrea Lekic, különösen a regeneráció és a kiegészítő edzések tekintetében.”

A pszichológus szakot befejezte, Budapesten írta meg a diplomamunkáját, majd két évig csak kézilabdázott. Egyelőre ez számára az elsődleges, de a pszichológia terén is szeretne idővel előrébb lépni.

„Nem szeretném, ha az új szezon célok kereszttüzében lenne. Persze, szeretném ismét megmutatni az erényeimet, de egyszerűen felszabadultan játszani, anélkül, hogy lelki nyomást gyakorolnék magamra.”

Úgy fogalmazott, az előző három évben nem volt könnyű, főleg mentálisan.

Az ember nagyon gyorsan elveszíti az önbizalmát, ha nem bíznak benne. Sajnos volt két komolyabb sérülésem is, ami miatt sokáig nem játszhattam. Nem olyan könnyű visszatalálni a régi erősségekhez, különösen egy olyan profi klubban, amely tovább akar jutni a Bajnokok Ligájában, és ahol csak a győzelem számít a bajnokságban.

Kapcsolódó
Elek Gábor: Egyedül Háfra Noémi esetét bántam meg
Nagyinterjú Elek Gáborral, a világot – a népligeti távozása ellenére – továbbra is zöld-fehérben látó kézilabda mesteredzővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik