Sport

Júniusban bajnok lett, majd rejtélyesen eltűnt az atlétikapályáról

Peter RINDERER / APA / AFP
Peter RINDERER / APA / AFP
Meglepetésként hatott, hogy az utolsó pillanatban kimaradt a budapesti atlétikai világbajnokságon résztvevő lengyel válogatottból Adrianna Sulek, aki júniusban még bajnoki címet szerzett, majd teljesen eltűnt az atlétikapályák környékéről.

A 24 éves sportoló nagy névnek számít, hiszen két éve U23-as Európa-bajnokságot nyert hétpróbában, tavaly a felnőttek között mind szabadtéren, mint fedett pályán ötpróbában Eb-második lett, az eugene-i vébén új országos csúccsal a negyedik helyen zárt, de az idei, isztambuli fedett pályás Európa-bajnokságon is ezüstérmet szerzett.

Június óta azonban nem jelent meg edzéseken és versenyeken, amikor a távolmaradásáról kérdezték, azt válaszolta: nem akar az egészségi állapotáról beszélni, és reméli, ezt mindenki tiszteletben tartja.

A nagy titkolózásnak aztán ő maga vetett véget, és a héten bejelentette, minden betegséggel kapcsolatos hír rosszindulatú pletyka, azért nem indul a vébén, mert babát vár.

Anyuka leszek! Életem legfontosabb szerepére készülök. A gyermekem egészsége és jóléte a legfontosabb dolog.

Hiszem, hogy az anyaság megkönnyíti számomra, hogy hegyeket mozgassak meg, és felérjek az atlétika csúcsára. Várjatok rám, és erősebben térek vissza, mint valaha. Tagadom a sérülésről szóló pletykákat, a terhesség nem betegség, hanem áldott állapot” – írta a közösségi oldalán.

A lengyelek vébé keretében a tavalyi eugene-i világbajnokság összes érmese megtalálható: a kalapácsvető Pawel Fajdek és Wojciech Nowicki, illetve a kétszeres vb-ezüstérmes gyalogló, Katarzyna Zdzieblo mellett indul a kalapácsvetés háromszoros olimpiai bajnoka, Anita Wlodarczyk is.

Ugyanakkor a tokiói érmesek közül különféle okok miatt távol marad Patryk Dobek (800 m), Maria Andrejczyk (gerelyhajítás), Justyna Swiety-Ersetic, Iga Baumgart-Witan, Anna Kielbasinska és Malgorzata Holub-Kowalik (mind 400 m).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik