Sport

„Azt gondoljuk, elpusztíthatatlanok vagyunk” – újabb csúcsatléták léptek vissza a budapesti vébétől

Valentine CHAPUIS / AFP
Valentine CHAPUIS / AFP
Sérülés miatt kihagyja az augusztus 19-én rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságot Renaud Lavillenie, a franciák olimpiai bajnok rúdugrója.

A 36 éves, háromszoros Európa-bajnok klasszis hétfőn közölte, hogy nem áll rajthoz a magyar fővárosban, mert elhúzódó combproblémái még nem szűntek meg. Az év elején bejelentette, hogy hasonló okokból nem indul egy versenyen sem a fedett pályás szezonban.

Ezúttal ugyanakkor tudatta, hogy jövőre visszatér, és ott akar lenni a párizsi olimpián.

Lavillenie nem tartozott az éremesélyesek közé a budapesti vb-n, és kicsi volt az esélye, hogy Magyarországon szerezze meg első világbajnoki címét egy ezüst- és négy bronzérem után. Ő tartotta a rúdugrás világcsúcsát 6,16 méterrel 2020 februárjáig, azóta már a svéd Armand Duplantis a szám legnagyobb csillaga.

Ugyancsak visszalépett Anna Kielbasinska, a lengyelek olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes 400-as futója, aki szintén sérülés miatt maradt le a viadalról.

„Mindent megpróbáltam, és nagyon akartam, de azt is tudom, hogy figyelmen kívül hagytam azt, amit a testem mondani akart. Nekünk, sportolóknak megvan ez a makacsságunk és néha beteges ambíciónk. Azt gondoljuk, hogy elpusztíthatatlanok vagyunk” – írta a közösségi oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik