Sport

Ráadástussal esett el a vb-elődöntőtől a férfi párbajtőrcsapat

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Végletekig kiélezett mérkőzésen ráadástussal 21-20-as vereséget szenvedett a negyeddöntőben a magyar férfi párbajtőrcsapat a milánói vívó-világbajnokságon.

A Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor négyes a mexikóiak és az izraeliek pénteki legyőzése után szombaton a legjobb nyolc között a venezuelaiakkal csapott össze. Szorosan alakult a mérkőzés, a negyedik pár után 9-9 volt az állás. Az ötödikben Nagy folyamatosan ment előre, de pontos szúrásokkal Francisco Limardo gyűjtögette a pontokat, így a venezuelaiak 13-9-re elléptek. Az Andrásfi helyére beálló Siklósi faragott a hátrányból, majd Koch 16-16-nál egyenlített. Megint Siklósi következett, sikerült fordítania, de Lugo is adott két tust, így a végén Nagy 18-18-nál ment fel a pástra Ruben Limardóval szemben végül pedig a mérkőzés ideje 20-20-nál járt le.

Jöhetett a ráadás, amelyben fél perc telt el, amikor egy oda-vissza akció végén a venezuelai oldalon gyulladt fel a lámpa.

A júniusi Európa Játékok keretében rendezett Európa-bajnokságon aranyérmes magyar csapatnak fontos, hogy ott minél előrébb végezzen, mert az áprilistól áprilisig tartó egyéves olimpiai kvalifikációs időszak legfontosabb versenye a világbajnokság, az itt elért eredmény, illetve az azért járó pontszám mindenképpen benne lesz majd az összesítésben.

Egy sima győzelem után a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a magyar férfi tőrcsapat is, így ebben a fegyvernemben sem lesz magyar érem.

Eredmények – vívó vb, párbajtőrcsapat és tőrcsapat

Párbajtőrözők:
a 32 között: Magyarország-Mexikó 45-32
a 16 között: Magyarország-Izrael 45-34
negyeddöntő: Venezuela-Magyarország 21-20

Tőrözők:
a 32 között: Magyarország-Szingapúr 45-22
a 16 között: Franciaország-Magyarország 45-27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik