Sport

Két tusra volt a bravúrtól a női tőrcsapat, ám végül kikapott a nyolcaddöntőben

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Sima győzelemmel kezdett, majd fordulatos mérkőzésen vereséget szenvedett a magyar női tőrcsapat, így nem jutott negyeddöntőbe a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra alkotta válogatott az ausztrálokat a papírformának megfelelően könnyedén legyőzte, ám ezután az esélyesebb lengyelek négyese következett. Nem indult jól az összecsapás, Lupkovics kikapott Hanna Lyczbinskától, majd Kondricz első asszója közben hat-hét tusra nőtt a különbség. Az első fordulatot Pásztor hozta, aki 11-2-re verte Martyna Synoradzkát, így az első kör után 15-11 volt az állás. A hetedik párban Kondricz verte 6-0-ra Synoradzkát, ezzel 33-26-ra vezettek a magyarok. Kreiss döntetlennel kezdett, másodjára Julia Walczyk-Klimaszykkal vívott és 43-38-ra ellépett.

Itt azonban megtorpant a magyar tőröző, a rövid akciók miatt nagyon lassan telt az idő, Walczyk-Klimaszyk pedig sorra adta a tusokat. Kreissnél csak nem gyulladt ki a lámpa és végül hét tust kapva 45-43-ra kikapott a magyar csapat.

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából fontos lett volna a siker, mivel a rangsorban előrébb álló lengyelek legyőzése sok pontot ért volna. A világbajnokság az áprilistól áprilisig tartó egyéves olimpiai kvalifikációs időszak legfontosabb versenye, az itt elért eredmény, illetve az azért járó pontszám mindenképpen benne lesz majd az összesítésben.

Eredmények – vívó vb, női tőrözők, csapat

32 között: Magyarország-Ausztrália 45-20
16 között: Lengyelország-Magyarország 45-43

A folytatásban a 9-16. helyért sorra kerülő mérkőzéseken lép pástra az idén Eb-negyedik együttes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik