Sport

Kellett az első negyedbeli KO a dekoncentrált magyar pólóválogatottnak

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A már biztosan negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően magabiztos, 21-13-as győzelmet aratott az argentin csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket.

A matematikailag és sportszakmailag is tét nélküli találkozón a 15 fős keretből ezúttal Német Toni és Vámos Márton kapott pihenőt, így utolsóként bemutatkozhatott a tornán Vigvári Vince is, aki júniusban az U20-as válogatott csapatkapitányaként világbajnoki címet nyert.

Az első negyedben rendesen alá is játszottak a társak, hogy kicsit szokja a légkört, három gólt szerzett a fiatal játékos, a vb-re a visszalépő brazilok helyére beugró argentinoknak egy értékesített ötméteresen kívül még kapura lövésük sem volt (7-1).

A dél-amerikaiak második kaput eltaláló próbálkozásukból, fórból szépítettek, sőt Esteban Corsi újabb szép egyéni megmozdulása után újra betaláltak. A magyarok kissé könnyelműen vették a második negyedet, ennek köszönhetően Argentína az egyik legszorosabb nyolc percét könyvelte el a vb-n, csak 5-4-re maradt alul ebben az időszakban.

Sőt, a harmadik negyedet 5-5-ös döntetlenre hozták, ez volt az első olyan játékrészük a vb-n, amit nem vesztettek el.

A zárónegyed elejére minden magyar mezőnyjátékos szerzett már gólt, utolsóként a kapitány Jansik Szilárd köszönt be. A magyarok végül 21 gólig jutottak és 21-13-mal tudták le a kötelező győzelmet.

Mindenki érzi, hogy ettől a csapattól tizenhárom gólt kapni, egy dekoncentrált védekezés eredménye. Alapvetően simán tarthattuk volna őket öt-hat gólon, de egyszerűen nem volt végig olyan feszes a védekezésünk, amire ehhez szükség lett volna

– nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A szakember elmondta, jó dolog, hogy a játékosok is érezték a hiányosságokat, így a soron következő találkozókra koncentráltabbak lesznek. A kapitány elárulta, a negyeddöntőig hátralevő időszakban szeretne a lehető legerősebb csapatokkal, az olasz vagy a spanyol együttessel készülni.

Vizes vb, férfi vízilabda, C csoport, 3. forduló

Magyarország – Argentína 21-13 (7-1, 5-4, 4-4, 5-4)
gól: Vigvári Vi. 4, Nagy Á. 3, Fekete 3, Manhercz 2, Angyal 2, Molnár E. 2, Varga Dé. 1, Zalánki 1, Vigvári Ve. 1, Pohl 1, Jansik Sz. 1, illetve Camnasio 3, Corsi 3, Martino 2, Leona 1, Poggi 1, T. Echenique 1, Tilatti 1, Soler 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik