Sport

„Ki kell zárni a Bajnokok Ligájából” – becstelennek tartják a norvég kézicsapatot

Frank Bohmann, a Bundesliga ügyvezető igazgatója szerint a norvég Kolstad férfi kézilabdacsapatát ki kell zárni a Bajnokok Ligájából, ha a klub nem teljesíti maradéktalanul a szerződéseit.

Komoly anyagi gondokkal küzd a friss norvég bajnok Kolstad férfi kézilabdacsapata, ezért kénytelen csökkenteni a fizetéseket, ám a vetélytársak csodálkozva teszik fel a kérdést: ha ilyen nagy a baj, akkor hogyan kaphatott szabadkártyát az európai szövetségtől a 2023-24-es Bajnokok Ligájára.

„Ez nem csak a játékosokkal való szerződésszegésről szól, hanem ahogyan bántak a Flensburggal, a THW Kiellel vagy a többiekkel, akik a BL szabadkártyáiért küzdöttek. Nagyon becstelen, ha csak azok után számolnak be az anyagi helyzetükről, amikor már megkapták az indulás lehetőségét” – mondta a német kézilabdaliga ügyvezető igazgatója, Frank Bohmann a Kieler Nachtrichten című lapnak adott interjújában.

Szerinte az EHF-nek újra kellene vizsgálnia mindent, és amennyiben a klub nem teljesíti maradéktalanul a szerződéseit, akkor ki kell zárni a Bajnokok Ligájából.

„Tiszteletben tartjuk, hogy sokaknak van véleménye a Kolstadról és az általunk végrehajtott bércsökkentésről. Mi viszont csak magunkra koncentrálunk. Nem látok okot arra, hogy miért kellene kizárni bennünket, nem csináltunk semmi illegálist” – vélte Jostein Sivertsen, a Kolstad vezérigazgatója.

A norvég klub június 13-án nyújtott be nyilatkozatot az Európai Kézilabda Szövetségnek arról, hogy rendelkezik a szezon befejezéséhez szükséges pénzeszközökkel. Egy héttel később a kolstadi játékosok és edzők azzal szembesültek, hogy a klubnak nincs elég bevétele a következő szezon finanszírozásához.

Bohmann állítja, a most történtek komoly visszalépésnek számítanak a top kézilabdában. És amennyiben nem zárják ki a Kolstadot, az versenytorzulást eredményez és a BL hiteltelenné válik.

Az EHF egyelőre annyit tett, hogy a klubtól és a Norvég Kézilabda Szövetségtől is tájékoztatást kért, ezt Thomas Schöneich, az európai szövetség kommunikációs igazgatója is megerősítette.

Szerdán a Kolstad sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta, a vezetés megállapodott a játékosokkal a fizetéscsökkentésről. Egyetlen kézilabdázó volt, aki erre nemet mondott: az izlandi válogatott irányító Janus Smarason a német Magdeburghoz szerződött.

Kapcsolódó
Egyelőre szülői kölcsön mentette meg az új kézis sztárcsapatot
A Kolstad vezérigazgatója kétmillió norvég koronát kért még decemberben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik