Sport

Botrányos meccse után Tóth Amarissa kiesett a budapesti tenisztornán

Völgyi Attila / XINHUA / AFP
Völgyi Attila / XINHUA / AFP
Tóth Amarissa két játszmában vereséget szenvedett az ukrán Katerina Baindltól a Budapesten zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna csütörtöki nyolcaddöntőjében.

A magyar teniszező a keddi, első fordulóbeli mérkőzésen úgy jutott tovább, hogy ellenfele, a világranglistán 28., második helyen kiemelt kínai Csang Suaj a könnyeivel küszködve feladta a meccset.

A furcsa végkifejlet előzménye az volt, hogy 5:5-ös állásnál Csang Suaj egy kereszt tenyerese után a vonalbíró outot ítélt, majd a székbíró is megerősítette ezt, Csang azonban továbbra is hevesen reklamált, mert meggyőződése szerint a labda a vonalon pattant. A pályára kérette a torna WTA-supervisorát is, aki azonban közölte: nem az ő feladata megítélni, hogy a labda kint volt-e vagy sem.

A játék folyt tovább, majd a következő labdamentet követően Tóth az ominózus nyomhoz sétált és a lábával eltüntette, ezt azonban ellenfele zokon vette. A magyar játékos megnyerte a gémet – elvette Csang adogatását –, amellyel 6:5-re vezetett az első játszmában, riválisa azonban, akit láthatóan nagyon megviseltek a történtek, nem vállalta a folytatást.

Tóth egyébként a csütörtöki mérkőzését követően elnézést kért Csang Suajtól.

„Nem gondoltam volna, hogy pályafutásom első WTA-főtáblás sikere ekkora vihart kavar. Nagyon sajnálom a történteket, tisztelem Csang Suajt játékosként és emberként is.

Soha nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni, bántani vagy felzaklatni senkit, kiváltképpen az ellenfelemet

– idézte az MTI.

A világranglistán 548. helyen álló, a magyar fővárosban szabadkártyával induló Tóth elsősorban a meccs utáni ünnepléséért kért elnézést.

„Tisztában vagyok vele, hogy nem kellett volna úgy ünnepelnem, ahogy a meccs után tettem, ezt sajnálom. A meccs hevében elragadtak az érzelmeim és a pillanat. A teniszre koncentráltam, nem így akartam nyerni” – jelentette ki Tóth, aki hozzátette, reményei szerint lesz lehetősége beszélgetni Csang Suajjal, és elmondani neki, milyen rosszul érzi magát, hogy a meccsük így ért véget.

Tenisz, WTA-torna, Budapest, nyolcaddöntő

Katerina Baindl (ukrán) – Tóth Amarissa 6:3, 6:1
Elina Avaneszjan (orosz, 6.) – Bondár Anna 6:3, 6:0

Kapcsolódó
„Magának kereste a bajt” – Tóth Amarissa szerint a meccset feladó ellenfele magát készítette ki
Nem érti, hogy kínai ellenfele miért nem fogadta el a bírói döntést a budapesti tenisztornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik