Sport

Végig vezetve nyerte meg legfontosabb csoportmeccsét a pólóválogatott

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A magyar férfi vízilabda-válogatott itteni idő szerint szerdán kora reggel játszotta le legfontosabb csoportmeccsét a fukuokai vizes világbajnokságon, ugyanis a tavalyi vébén negyedik helyen végzett, Európa-bajnoki címvédő Horvátország ellen lényegében a csoportelsőség volt a tét.

Varga Zsolt csapata pedig kiváló játékkal 12-10-re nyert, azaz a csoportkör után közvetlenül a negyeddöntőbe juthat.

Koszticsák Szilárd / MTI

A magyar válogatott jól védekezett a meccs elején, miközben elöl dobálta a gólokat, így a második negyedben már 4-1-re is vezetett, az ellenfél kapitánya pedig ekkor időt is kért, de rögtön utána csapata kihagyta sokadik emberelőnyét is. A horvátok ugyan több alkalommal is visszakapaszkodtak a meccsbe, de  egyenlíteni egyszer sem tudtak.

A negyedik negyednek kétgólos magyar előnnyel vágtak neki a csapatok, ám miközben a horvát támadások rendre elakadtak a blokkokban, Pohl majd Vámos is eredményes volt. Innen is volt visszaút a horvátoknak, 11-9-nél ráadásul Vámost szerelték, így 35 másodperccel a vége előtt csak egy találta volt a különbség, de Varga megtartotta a labdát a következő támadásnál, majd gólt lövetett a magyar csapat legeredményesebb játékosával, a háromig jutó Zalánkival, így sikerült lezárni a mérkőzést.

Férfi vízilabdatorna, C csoport, 2. forduló

Magyarország-Horvátország 12-10 (3-1, 2-2, 3-3, 4-4)
gólszerzők: Zalánki 3, Vámos 2, Német, Angyal, Nagy Á., Jansik Sz., Varga Dé., Fekete, Pohl 1-1, illetve Harkov, Bukic, Buric 2-2, Zuvela, Marinic-Kragic, Krzic, Vukicevic 1-1

 

Magyarország: Vogel – Varga Dé., Angyal, Nagy Á., Jansik Sz., Zalánki, Vámos – cserék: Német, Manhercz, Pohl, Fekete, Molnár E.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik