Sport

Épp összeveszik a szurkolóival a debreceni kéziklub

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Facebookon való üzengetésbe csapott át a DVSC női kézilabdacsapat és az ultrák közti egyeztetés. A Debrecen megkapta a szabadkártyát az EHF-től a Bajnokok Ligájára, így három magyar klub is szerepel majd a női mezőnyben a csoportkörben.

Ennek kapcsán volt egyeztetés a DVSC és az ultrák közt, ám a felek másképpen értelmezték az ott elhangzottakat. A DVSC Ultras oldalán jelent meg egy közlemény, miszerint a klub kommunikációja arról, hogy új helyre teszik a szurkolótábort nem felel meg a valóságnak, mert bár volt beszélgetés, de végleges döntés szerintük akkor még nem született. Ehhez képest a klub mégis tényként kommunikálta mindezt.

„Sajnáljuk, hogy a profitszerzés reménye (miszerint drágábban tudják eladni a mi helyeinket) felülírja a hosszú évek óta kialakult és jól bevált szokásokat, aminek köszönhetően Európa szerte ismert atmoszférát tudtunk teremteni a Hódosban.

Az Ultras Debrecen ezt a húzást már nem nyeli le a gőgös vezetőségtől és szervezett formában nem fog asszisztálni az anyagi érdekeknek, emberi inkorrektségnek. Határozatlan ideig nem látogatjuk a DVSC női kézilabda mérkőzéseit

– írták a szurkolók.

Erre válaszul a DVSC is Facebook-közleménnyel reagált, amiben közölték, hogy az A-szektorba való átköltözés eleve egy szurkoló ötlete volt. Az átszervezéstől plusz bevételt remél a klub, nem hiszik, hogy emiatt anyagiasak lennének, hanem inkább felelősen gazdálkodók, írták. Szerintük kezet is ráztak a szóban forgó megbeszélés végén. Azóta az ultrák részéről nem érkezett jelzés, hogy problémás lenne a megállapodás.

Ehelyett (azaz az értelmes párbeszéd helyett) jött a közlemény, a közösségi médiában való üzengetés, amely ráadásul valótlan állításokat tartalmaz.

Összességében véve borzasztóan méltatlannak tartjuk azt a stílust és a módszert, ahogyan az Ultras Debrecen kommunikál ebben az ügyben. Mi, a magunk részéről büszkék vagyunk arra, hogy hosszú évekre visszamenően mindig kiváló volt a kapcsolatunk a szurkolótáborral, amit mindenekelőtt a kölcsönös tisztelet jellemzett. A klub vezetése mindig is támogatta az ultrákat, soha semmilyen döntést nem hozott meg a velük való egyeztetés nélkül. Ezúttal is kikértük a szurkolói csoport vezetőinek véleményét és közös döntést hoztunk. Mi tartjuk az adott szavunkat, kiállunk amellett, amiben megegyeztünk. A közös megegyezés tudatában alakítottuk ki az új ülésrendet és kezdtük el a bérleteket árusítani” – olvasható a klub Facebook-oldalán a reakció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik